güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

EDREMİT’TE “ERASMUS+ KA220” PROJESİNİN İLK TOPLANTISI YAPILDI

BAÜN ve Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu (MYO) tarafından "İHA Bakım ve Onarımı İçin Elektro-Mekanik Teknisyenlerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi" isimli projenin ilk toplantısı gerçekleştirilerek görev dağılımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
EDREMİT’TE “ERASMUS+ KA220” PROJESİNİN İLK TOPLANTISI YAPILDI

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından Erasmus+ KA220 Mesleki Eğitim iş birliği kapsamında başvurusu yapılan, Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye hak kazanan "İHA Bakım ve Onarımı İçin Elektro-Mekanik Teknisyenlerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi" isimli projenin ilk toplantısı Edremit’te gerçekleştirildi. Toplantıya; BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, BAÜN Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Durmuş, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Prof. Dr. Cafer Türkmen, Doç. Dr. Can Aktaş, Dr. Cumali Yaşar ile Dr. Tülay Dargut Güler Romanya Traian Vuia Askeri Okulu Cosmin Daniel Nedelcu ile Lucia Anisoara Răileanu; Polonya Roda Wielkopolska Mesleki Eğitim Kompleksi’nden Lukasz Korcz ile Jozef Pacha, Kıbrıs Rum kesimi Christina Capou, Mellis Eğitim Teknolojileri’nden Elif Anda ve Caner Anda katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, yaptı. İnsansız hava araçlarının savunma sanayisinden tarıma kadar geniş bir alanda kullanıldığını belirten Avcıkurt, projenin sektördeki ihtiyacı karşılama ve istihdam olanaklarını arttırmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı. 250 bin Euroluk bütçeyle hayata geçirilen projenin, üniversitenin insansız hava araçları alanındaki yetkinliğini güçlendirdiğini kaydetti. Projenin bölgeye, ülkeye ve paydaşlara faydalı olması temennisinde bulunarak başta Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Durmuş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Toplantı, 2024 ve 2025 yıllarında yapılması planlanan çalışmalar ve iş birliklerinin detaylı olarak görüşülmesinin ardından görev dağılımı yapılarak sona erdi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.