güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DÜĞÜN SEZONU BAŞLADI BANDIRMA’DA TERZİLERE RAĞBET ARTTI

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte terzilerde yoğunluk dönemi başladı. Uzun yıllardır esnaflık yapan Terzi Tomris Kutluay, her yıl bir önceki yıla göre yoğunluğun arttığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 08:00
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
DÜĞÜN SEZONU BAŞLADI BANDIRMA’DA TERZİLERE RAĞBET ARTTI

Yaz sezonun gelmesiyle birlikte düğün, nişan, mezuniyet ve kına organizasyonları yoğunlaştı. Terzilere olan rağbet arttı. Bandırma’da 11 yıldır terzilik yapan Terzi Tomris Kutluay, yaşanan yoğunluğun Eylül ayına kadar devam edeceğini söyledi. Kutluay, “Ramazan Bayramı’ndan itibaren terzilerde yoğunluk başlıyor. Bayram sonrası insanlar alışverişlerini tamamladıkları için bir durgunluk süreci oluyor. Müşteriler yeni kreasyonların gelmesini beklediği için yoğunluğumuz bayramdakine göre azalıyor. Hemen ardından düğün sezonu, mezuniyet törenleri ve Kurban Bayramı’nın yoğunluğu başlıyor. Abiyeler, elbiseler haricinde günlük rutin işlerimizde gelmeye devam ediyor. Bu yoğunluk Eylül sonuna kadar da devam ediyor.  Aslında terzilerde yoğunluk yaz kış devam eder. Kışın, isteme ve nişan olduğu için yine işlerimizde bir yoğunluk süreci oluyor. Okullar açıldığı zaman bu yoğunluk duruyor.” dedi.

“TERZİLİKTE, TEMİZ İŞÇİLİK VE VİCDAN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Moda değiştikçe terzilerdeki yoğunluğunda arttığını söyleyen Kutluay, “Bizim yoğunluğumuz her yıl bir önceki yıla göre artıyor. Bunun sebeplerinden birinin de modanın yüzünün değişmesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü moda değiştikçe ihtiyaçlar ve taleplerde ona göre değişiyor. Tabi terzilerin yaptığı işçiliğinde çok önemi var. Terzilikte, temiz işçilik ve vicdan çok önemlidir. İnsanların duruşunu belirleyen şeylerden biri de giydiği kıyafetlerdir. Yani bir terzi müşterisi kıyafetini giydiği zaman bakış açısıyla en güzel ve kusursuz şekilde nasıl duracağını hafızasında resmetmelidir. Müşteri ürünü teslim alırken terzinin yaptığı iş konusunda vicdanı rahat olmalıdır. Ürünün hakkını temiz işçilikle vermek gerekir. Benim müşteri sayımın artmasının sebeplerinden biri de budur. Hiçbir işimi baştan savma yapmam. Her müşterim ve yaptığım işim benim için çok kıymetlidir. Yaptığım işi de müşterime giydirmeden teslim etmem.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.