güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DOĞANPINAR KÖYÜNDE GELENEKSEL KÖY HAYRI

Bandırma'nın kırsal mahallelerinden Doğanpınar’da düzenlenen geleneksel köy hayrı, yerel halk arasında büyük bir coşku yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:45
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
DOĞANPINAR KÖYÜNDE GELENEKSEL KÖY HAYRI

Baharın gelişiyle birlikte köy sosyal hayatındaki önemli bir ritüel olan hayır etkinliğine yaklaşık 450 kişi katıldı.

Bandırma'nın en yakın kırsal mahallesi olan Doğanpınar Mahallesi'nde kadınlar, sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları duyuru sonrası kısa sürede toplanan para ile 500 kişilik lokma hayrı düzenledi. Doğanpınar köyünde geleneksel olarak düzenlenen hayra vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Hayıra Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri Vedat Demir, Elif Didem Çidem,  CHP Eski Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köy camiinde duaların okunmasının ardından misafirlere ikramlar yapıldı. Lokma, peynir, zeytin, helva ve ayranın tadına varan katılımcılar, Doğanpınar köyünde gerçekleşen köy hayrının keyfini çıkardılar. Meclis üyesi Vedat Demir, etkinliğin birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Doğanpınar Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel köy hayrı, bölgedeki sosyal dayanışmayı pekiştirirken, köy kültürün ve birlik ruhun simgesi haline geldi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.