AK Parti Bandırma Belediye Meclis Üyesi Abdullah Çolak son dönemde Dursun Mirza tarafından yapılan yer satışlarını eleştirdi. 61 milyon 208 bin lira tutarındaki Büyükşehir Belediyesi’nden alacağın neden tahsil edilmediğini soran Meclis Üyesi Çolak, “Bandırma Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında borç, alacak ve gelirle ilgili paylaşılan rakamlar 8 ay içinde Bandırma’nın ne denli kötü yönetildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçmiş dönemlerde bugünle karşılaştırılamayacak kadar küçük meblağları her fırsatta kürsüden dile getirenler bugün Büyükşehir CHP’li olunca susuyor. Bu paraları Büyükşehir Belediyesi su faturalarıyla tahsil ediyor ama Bandırma’ya ödemiyor, Bandırmalı CHP’lilerin buna sesi çıkmıyor sonra da kalkıp köylünün tarlasını ‘SGK’ya 130 milyon borcumuz var.’ diyerek satmak istiyorlar. Önce Büyükşehir’den alacağınızı alın, bu paralar Bandırma halkının parası.” dedi.
“ÖNCE BANDIRMA HALKININ MALINA, MÜLKÜNE SAHİP ÇIKMAK GEREK”
Rahatsızlığı nedeniyle Aralık Ayı Belediye Meclis toplantısına katılamayan Abdullah Çolak, rahatsızlığına rağmen meclis gündemine gelen konuları takip ettiğini belirtti. Muhalefet tarafından verilen soru önergelerinin gündeme alınmadığına işaret eden Abdullah Çolak, “ Ne saklanıyor ya da neyi açıklamak istemiyorlar? Satışla ilgili Muhtar Soru Önergesi veremez diyorlar, personel rakamlarını istiyoruz bunu da ‘Gidin başkana sorun’ diyorlar diğer yandan ise sigorta borçları ödenemiyor diyorlar. 600 Evler Mahallesinde spor alanı, yüzme havuzu olarak planlanan yeri 1 günde meclise getirip tır parkı olarak kullanılmak üzere 3. şahıslara da devrinin önünü açıp Belediye Şirketine devri yapılıyor. Savunmaları da ‘Belediyede kalırsa çöplük olur’ Yani Belediye beceremiyor şirkete devredelim, şirket temizlesin düzenlesin, işletemezse de 3. Şahıslara devreder. Belediyecilik böyle yapılmaz, önce Bandırma halkının malına, mülküne sahip çıkmak gerek.” diye konuştu.
“BANDIRMA BELEDİYESİ BATIK BELEDİYE DİYORLAR, 3 DÖNEMDİR BELEDİYE SİZDE”
Doğa Köyü’nden Bandırma Belediyesine büyükşehir yasası ile geçen 378 dönüm büyüklüğündeki iki tarlanın satışıyla ilgili de konuşan Çolak, “ Köylünün ekip biçtiği tarlaların satılmasına hem muhtar, hem köylü hem de bizler karşı çıktık. Mecliste Muhtarın basın açıklaması yapmasını, sesini duyurmaya çalışmasını eleştirdiler. Neymiş efendim ‘Muhtar gelseymiş, yüz yüze konuşsaydı’ diyorlar. Siz eylem yaparken sıkıntı yok bir başkası size karşı eylem yapınca problem. Bunların demokrasi anlayışı bu kadar işte. Demokrasi hep onlara işleyecek başkasına, mağdur ettikleri köylüye demokrasi işlemeyecek. Bandırma Belediyesi batık belediye diyorlar. 3 dönemdir belediye sizde. Batırmasaydınız o zaman, niye batırdınız? Proje yaparak, hizmet üreterek bir noktaya kadar borç yapılması da anlaşılabilinir ancak SGK borcu ödemek, maaşları ödemek için yer satılamaz.” dedi.
“BELEDİYE GİDERLERİ GÖZDEN GEÇİRMELİ, TASARRUF POLİTİKASI UYGULANMALI”
Belediyenin SGK borçlarını ödememesi konusunu da eleştiren Abdullah Çolak şunları söyledi: “SGK borçlarını ödeme biriksin ama devletten her şeyi iste; sağlık hizmeti iste, stat iste, yol iste ama sen borcunu ödeme ne güzel dünya. Belediye giderleri gözden geçirmeli, tasarruf politikası uygulanmalı. Arsa satışı proje için olur bakın arsa diyorum, tarla satışı olmaz. Bundan yaklaşık 3 meclis önce mahalle aralarına park etmiş tekne ve karavanlar için yer tahsis edilmesi yönünde bir görüş oluşmuştu. Hala bu araçların park edebileceği bir alan bulunamadı ya da konu rafa kaldırıldı. Ancak bu konu halka sıkıntı yaratıyor. Sene de bir kez kullanılan ‘Kurban Pazarı’ için ayrılan arazi bu iş için gayet uygun ve güvenlik altına alınabilecek bir yer. Bu konunun dikkate alınmasında fayda var.”
Haber: Mihriban Nur Uysun