Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Bandırma İlçe Örgütü’nün katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Bandırma’da kanser hastalarının ihtiyaçlarına dikkat çekildi. Kanser hastaları sorunlarını ve taleplerini dile getirerek Bandırma'nın Onkoloji hastanesi ihtiyacını dile getirdi.
Bandırma’nın 600 bine yakın insan için merkezi bir konumda olduğunu ve mevcut hastane hizmetlerinin yetersiz kaldığını belirten Milletvekili Serkan Sarı, “2024 yılı oldu, yatırım programında Bandırma'ya yeni bir devlet hastanesi için herhangi bir adım atılmadı. 2025 yılında da yeni bir yatırım programı ne yazık ki gündeme alınmadı. Bu çağrıları ısrarlı bir şekilde yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı'na ilgili bütçe görüşmelerin de dile getirdik. Bandırma'nın acilen bir devlet hastanesine kapsamlı, donanımlı, nitelikli bir hastaneye ihtiyacı var. Mevcut hastanenin fiziki koşulları hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil. Bölgede ciddi bir sağlık hizmeti açığı var. Bunu çözmek için acilen yatırım programına almamız lazım. Bugün başlasak kaç yıl sürecek zaten? Mevcut iktidar projelerini yapıyorum, yapacağım, söyleyeceğim nedenleriyle yıllara sirayet eden bitmeyen projeler şekline çevirmiş durumda.” dedi.
“BANDIRMA’DA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KURULACAK ANCAK YETERLİ DEĞİL”
Bandırma’da çok fazla kanser vakası yaşandığını ve bunun nedenlerini araştırılması gerektiğini belirten Sarı, “Bandırma ve çevresinde çok kanser hastamız var. Bunların sebeplerinin araştırılması gerekiyor. Birçok kaynak gerekçe gösteriliyor. Bugün geldiğimde neden bu kadar çok kanser hastası var diye sorduğumda bölgedeki tesisleri gösterdiler. Asit fabrikaları, gübre fabrikaları, boraks fabrikaları, hidrojen peroksit fabrikası hatta eti borunun içinde bulunan termik santral, şilam atıklarının depolama sahasının boşaltılmaması gibi aslında bulunduğumuz coğrafyaya risk oluşturan birçok konu başlığı da önümüzde gündemimizde duruyor. Şimdi acil bir şekilde bu projelerin yapılması gerekiyor. Tıp Fakültesi çatısı altında iş birliğiyle bir çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisimizden 5 binlik planlarda hastane sağlık tesis alanı noktası koyuldu. Binlik planlarda Bandırma Belediye'miz bu planlara işliyor, projeyi hazırlıyor ve Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi çatısı altında bir “Tıp Fakültesi Hastanesi” kurulacak. İlk adımı bu proje ile atıyoruz ancak bu yeterli değil. Hastanenin de yenileniyor olması lazım. Vaat ettikleri hastanenin temelini, inşaatını, projesini bir an evvel başlatmaları gerekiyor.” diye konuştu.
SARI, SAĞLIK BAKANI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU: “BÖLGEDEKİ SAĞLIK SORUNLARINI ÇÖZÜN”
Kanser hastalarının tedavi sürecinde yaşadığı zorluklara değinen Milletvekili Serkan Sarı, “Bandırma’da kanser hastalarına hizmet verecek bir Onkoloji Araştırma ve Tedavi Merkezi’nin kurulması gerekiyor. Çünkü Bandırma’da çok yaygın bir kanser vakası sorunu var. Bugün bakıyoruz bu kadar yaygın bir kanser sorunu olan bölgede yatırım yapılmadığı için hastalarımız yolda perişan oluyor. Bugün ekonomik kriz nedeniyle zaten insanlar geçinemezken bir de kendilerini veya hastalarını Bandırma’dan çevre illere götürüp getirmeye çalışıyorlar. Bu zahmetli aylar, yıllar süren bir tedavi. Bu zulmü hastalarımıza yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bandırma’dan Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunuyorum. Bakanımız bu bölgeye gelip acilen projelerini hazırlatıp yatırım planına alarak çözmesi gereken bir sorun var. Bunu çözecek olan iktidardakiler. Şayet her zaman yaptıkları gibi mazeretlerin bahanelerin arkasına sığınarak bu beklentiyi çözümsüz bırakacaklarsa buradan çağrıda bulunuyorum. Bırakın o koltukları. Bırakın bu memlekete hizmet sevdası olan kadrolar gelsin sorunlar nasıl çözülüyor, herkese göstersin. Siz yapamıyor, yetmiyor olabilirsiniz. Tek derdiniz yandaşınız, çevrenizdeki müteahhitler ve onları zenginleştirme çabanız olabilir. Ama bizim derdimiz halkımız, vatandaşımız ve milletimizin sorunlarına çözüm olmak. Biz mazeret duymak istemiyoruz. Bandırma halkı olarak hakkımız, burada verilen vergilerin karşılığında bu bölgeye yapılması gereken yatırımların yerine getirilmesi. Hastalarımızın yaşam hakkına saygı göstermeyen onları bu zulme mahkum eden iktidarın karşısında mücadele edeceğiz. Hep birlikte çalışmaları takip ediyor olacağız.” dedi.
Haber: Mihriban Nur Uysun