güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Burhaniye’de zincir marketlerde denetim yapıldı

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ’in talimatı üzerine ilçe genelinde zincir market, büyük firma ve marketlerde Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kapsamlı denetim yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Burhaniye’de zincir marketlerde denetim yapıldı

Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçe genelindeki zincir marketlere kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Ekipler tarafından marketlerde hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları denetlendi. Ürünlerin fiyatlarında kasa ve reyon fiyatlarında haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek ve fiyatlarda yapılan yanlışlıkları önlemek amacıyla kasa fiyatlarının da karşılaştırılması yapıldı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ’in talimatı üzerine çalışmalarını sürdüren ekipler, büyük firma ve marketlerde de fiyat ile etiketleri kontrol ederek rutin kontrolleri de tamamladı.

“VATANDAŞIN HAKKINI KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Yapılan denetim çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Deveciler, “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyen zincir marketler ile vatandaşlarımızın hakkını savunmak amacıyla yaptığımız mücadelemizi aksatmıyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler ve marketler belirli aralıklar denetliyoruz çünkü Zabıta Müdürlüğümüzün görevlerinden biri halk sağlığını korumakla birlikte vatandaşımızın hakkını da korumaktır. Yapmış olduğumuz denetimlerde özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde kasa ve reyon arasındaki farklar, etiket, ruhsat, hijyen, genel tertip ve düzen, işgal, iş yeri önü çevre kirliliği hususlarında denetimlerimizi yapıyoruz eğer bir usulsüzlük olduğunu görürsek ilgili işletmeden savunma tutanağı tanzim ederek alış ve satış faturaları ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğüne konuyu sevk ediyoruz, bu denetimleri yapmaya ara vermeden devam edeceğiz çünkü vatandaşlarımızın hakkını korumak bizim boynumuzun borcudur. “ dedi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.