güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BURAK UĞUR, “ÇİFTÇİLERİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALSIN”

TEMA Vakfı Bandırma Şube Başkanı Burak Uğur, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” nedeniyle açıklamada bulunarak, “İstiyoruz ki çiftçilerimiz ülkemizde hak ettiği değeri alsın,” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BURAK UĞUR, “ÇİFTÇİLERİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALSIN”

TEMA Vakfı Bandırma Şube Başkanı Burak Uğur, yaptığımız röportajda 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak ülkemizdeki çiftçilerin yaşadığı problemleri gündeme getirdi. Türkiye’de çiftçilerin ekonomik ve iklimsel olarak iki ana problemle baş etmeye çalıştığını kaydeden Burak Uğur, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çiftçi milletin Efendisidir,” sözünü hatırlatarak çiftçilerin refah seviyelerinin arttırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve tarım politikasının düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Burak Uğur, “Gece, gündüz demeden, zorlu iklim koşulları demeden bizim güvenli gıdaya ulaşabilmemiz için özveri ile çalışan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü gönülden kutluyorum. Böyle bir günde gönül isterdi ki çiftçilerimiz hak ettiği değeri alabilsin, hak ettiği kazancı elde edebilsin, hak ettiği özlük haklarına sahip olabilsin. Ancak şunu söylemek lazım, azalan tarım toprakları karşısında artan nüfus ile beraber, çiftçilerimiz çok daha büyük bir sorumluluk içine girerek hem ekonomik baskılara, hem iklimsel problemlere göğüs gerip bizleri doyurabilmek için çalışmaya devam ediyorlar.

Dünya’daki ve Türkiye’deki çiftçileri kıyasladığımız zaman maalesef ülkemizde çiftçilerin yeteri kadar değer görmediğini gözlemliyoruz. Bizler tarım profesyonelleri olarak istiyoruz ki çiftçilerimiz ülkemizde hak ettiği değeri alsın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde söylediği gibi gerçekten köylü milletin efendisidir. Tarım olmazsa olmazımızdır. Ülkemiz için beka problemidir, dolayısıyla tarıma mutlaka gereken önemi vermemiz gerekir.

Bugün bahsetmemiz gereken şeyler çiftçilerimizin yaşadığı problemlerdir. Hepimizin bildiği gibi çiftçilerimiz maalesef değişen iklime adapte olmaya çalışıyorlar. Bununla birlikte ülkemizdeki ekonomik durumdan da mütevellit olarak ciddi girdi maliyetleri ve ekonomik sorunlarla baş etmeye çalışıyorlar. Üreticilerimizin refah seviyelerinin arttırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ile beraber tarım politikalarımızın da düzenlenerek çiftçilerimize çok ciddi destekler verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada yetkilileri göreve davet ediyoruz,” dedi. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.