güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BTB’DEN TARIMIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE PROJE BAŞVURUSU

Bandırma Ticaret Borsası, çiftçilere yönelik hassas tarım teknikleri ve sensör tabanlı veri toplama gibi çözümlerin ele alındığı “Tarımda Teknolojik Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik” (AgriTechSustain) isimli proje ile Avrupa Birliği’ne başvuruda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 09:15
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
BTB’DEN TARIMIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE PROJE BAŞVURUSU

Bandırma Ticaret Borsası (BTB), “Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İş birliği Programı”na, “Tarımda Teknolojik Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik” (AgriTechSustain) isimli proje ile başvurdu. Mısır’dan Bilim ve Teknoloji İçin Arap Akademisi, Ürdün’den Royal Tarım, Yunanistan’dan Aristoteles Üniversitesi ile oluşturulan ve konsorsiyum adına sunulan projede, tarım sektöründe sürdürülebilirliğin ve verimliliğin arttırılması için teknolojinin gücünden yararlanılması hedeflendi. Toplam bütçesi 2 milyon 538 bin Euro olan projede, tarımın karşı karşıya olduğu üretim ve çevresel etki dengesini sağlama zorluğuna yenilikçi çözümler bulması amaçlandı. Çiftçilere yönelik hassas tarım teknikleri ve sensör tabanlı veri toplama gibi çözümlerin ele alındığı projenin çıktıları arasında tarım teknolojileri ihtiyaç raporu, yenilikçi tarım ağlarının kurulması ve pratik tarım önerilerinin yer aldığı kaydedildi.

Türkiye’nin ilk kez katıldığı Bandırma Ticaret Borsası tarafından başvuruda bulunulan programda 2021-2027 hazırlık sürecinin ilk aşamasından sürece dâhil olunduğu ve program belgesinin Aralık 2022’de Avrupa Komisyonu tarafından onaylandığı bildirildi. AB’nin en yüksek bütçeli sınır ötesi iş birliği programının yeni dönem bütçesi ise 281 milyon 473 bin 921 lira avro olarak belirlendi. 2021-2027 döneminde programına katılması beklenen ülkeler ise şu şekilde; Cezayir, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Mısır, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Lübnan, Malta, Filistin, Portekiz, İspanya ve Tunus.

“BİRÇOK PAYDAŞ VE KURULUŞLA DA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Çiftçiler başta olmak üzere araştırma kurumları, teknoloji sağlayıcılar ve bölgesel ekonomiye değer katmayı hedeflediklerini söyleyen Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “Borsamız bölgeye yenilik ve vizyon katkısı sağlayacak her çalışmanın içinde bulunmuştur ve bulunmaya devam edecektir. Bu çalışmaları yaparken Ulusal ve Uluslararası fon kaynaklarını da kullanarak hem kurumsal çalışma yeteneğimizi artırıyor hem de bölgede farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar esnasında birçok paydaş ve kuruluşla da çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Haber: Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.