güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozduman Üniversite Sınavı Öncesi Telkinlerde Bulundu

Yaşam Koçu Ferdi Bozduman, Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere ve Velilerine Önemli Uyarılarda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Bozduman Üniversite Sınavı Öncesi Telkinlerde Bulundu

Yaşam Koçu Ferdi Bozduman, Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere ve Velilerine Önemli Uyarılarda Bulundu.

Yaşam Koçu Ferdi Bozduman, üniversite sınavının her şey olmadığını belirterek özellikle aileleri sakin olmaları konusunda uyardı. Her bireyin hayattaki yeteneklerinin ve yolunun farklı olduğunu ifade eden Bozduman, ailelerin aşırı baskıcı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bozduman, yaptığımız röportajda, “Öğrencilere aşırı baskı yapılmamalı. Çünkü gelecekleri adına bir adım atıyor olsalar da her şey üniversiteyi kazanmak değildir. Aşırı baskı kişinin özgüvenini düşürebilir. Ailelerin imkanları varsa çocukları duygusal özgürleştirme teknikleri dediğimiz seanslardan ya da hızlı okuma eğitimlerinden yararlanabilirler.

Ben özellikle edebiyat sorularına karşı bundan sonraki sınavlara girecek öğrencilerimizin her daim kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Öğrencilerin huzurlu, sağlıklı bir ortama ihtiyacı var. Bu yüzden aile ortamındaki tartışmaların ve gürültülerin olmamasını sağlamak gerekiyor. Ayrıca uyku düzeninin de çok önemli olduğunu belirtiyorum. Öğrencilerimiz sistemli çalışmayı öğrenmeliler. Yorgun bir beyin ne kadar bilgiyle dolu olursa olsun hata yapar.

Herkesin her şeyi hemen başarmasını beklemekte yanlıştır. Bugün olmadıysa bir sonraki sınavda olabilir. Bir de herkes üniversite okuyacak diye bir kural yok. Herkesin hayattaki yetenekleri ve dolayısıyla yolu farklıdır. Ülkemizde her insana ihtiyaç var. Makamı mevkisi ne olursa olsun herkes birbirine hizmet etmektedir. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yoktur.

Ailelerin kaygıları çocuklara geçiyor. Aileler sakin olarak ellerinden geleni yapmalılar. Tohumlarınızı ekin, muhakkak bir yerde yeşerecektir,” dedi. /Umut Osman Sunci-Özlem Kurt

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.