güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ,” DEMİŞTİ. DEDİĞİNİ YAPTI

Bandırma Belediye Başkanı Av. TOLGA TOSUN, Günaydın Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ve esnaf ile kahvaltıda bir araya gelerek yapılacak yenileme çalışmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ,” DEMİŞTİ. DEDİĞİNİ YAPTI

Bandırma’nın en renkli ve hareketli çarşılarından birini barındıran, bir nevi açık alan AVM niteliğindeki Günaydın Mahallesi’ni baştan sona yenileyecek çalışma öncesi Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun; esnaf ve vatandaşlar ile sokak kahvaltısında bir araya geldi. Günaydın ve İhsaniye Mahallelerinin büyük bölümünü kapsayacak, oldukça kapsamlı yol ve parke çalışmaları öncesinde, esnaf ve vatandaşların görüşlerini de almak için gerçekleştirilen organizasyona ilgi yoğun oldu.

Eski pazar caddesinin bir bölümü ve İstiklal Caddesinin tamamında, aynı anda gerçekleşen kahvaltı buluşmasında konuşan Başkan Tolga Tosun, “Geride bıraktığımız ve bir daha asla yaşanmamasını dilediğimiz pandemi, çok üzücü izler bıraktı. O dönem ve sonrasında yapılan hatalı uygulamalardan en büyük zarar gören kentlerden biriyiz. Günaydın Mahallesi; ticaretin yoğun olduğu, ilçe ekonomisine ciddi katma değer kazandıran çok önemli bir mahallemiz. İşte o günlerde, ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi burada da birçok esnafımız işyerlerini açamadı. Rutin masraflar ve mevcut borçlarını ödeyemedikleri gibi yeni borçlarla ağır yükün altına girdiler. Ülkemizin neredeyse tamamını kapsayan bu duruma bir de gıda ve enerjide dış bağımlılığımız eklenince ciddi bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Aldığın malı sattığın fiyata bile yeniden rafa koyamıyorsun. Sürekli artan enflasyondan dolayı herkes tedirgin. Esnaf karamsar, yerli sermaye yatırım yapamıyor.

Evet, zor günler. Ancak biz bunları da aşacağız. Hep birlikte yeni çareler üreteceğiz. Bandırma Belediyesi olarak üç seneyi geride bıraktık. Geçtiğimiz zor dönemde, Bandırma Belediyesi olarak; esnaf odaları başkanlarımızla, sizleri temsil eden birlik yönetimleri ile sürekli bir araya gelerek öncelikli sorunları tespit ettik ve elimizden geldiğince herkese destek olmaya çalıştık. Sosyal Belediyeciliğin gereğini yaptığımız bu çalışmaların yanı sıra rutin belediyecilik hizmetlerimizi de eksiksiz yerine getirdik. Pandemi nedeniyle tam kapanma günlerini daha çok çalışmak adına fırsat bilerek, Bandırmamızda yol, kaldırım ve peyzaj planlarımızda ciddi bir aşama kaydettik.

Düzenli bir plan dahilinde projelerimizin her birini gerçekleştiriyoruz. Kreşlerimizi, Destek Eğitim Kurs Merkezimizi, büyük talep gören Taziye Evlerimizi yaptık. İş hacmi kilometre bazında, oldukça önemli değerde yol yapım çalışması yaptık. Fakat bizim dışımızda gerçekleşen planlamalar sonucu yapılan kazılarla ilgili ciddi anlamda problemler yaşıyoruz. Koordinasyonsuz yapılan kazılardan dolayı Bandırmalı hemşerilerim mağduriyet yaşıyor. Günaydın Mahallemiz uzun yıllar öncesi hizmet almış ancak gelinen noktada adeta unutulmuş. İstiklal Caddemiz ve Pazar Caddemiz alışverişin ve ticaretin en yoğun olduğu caddeler ama ciddi şekilde yıpranmış. Biz bütün mevcut yolları kaldırıp, hepsini baştan sona daha modern, Bandırmaya yakışır daha çağdaş olacak şekilde yapacağız. Bu büyük ölçekli, çok büyük bir proje.

Bugün burada kahvaltı organizasyonunu düzenlemekteki asıl amacımız sizleri dinlemek, sizlerin isteklerini, taleplerini ilk elden almak. Çünkü bu mahalleyi sizler herkesten daha iyi tanıyorsunuz. Caddelerimizi trafiğe açalım mı kapatalım mı konusunu birlikte tartışıp, Bandırmamızın; Master Trafik Planına da uygun nasıl düzenleriz birlikte karar vereceğiz. Ağaçlandırmalar, tasarruflu modern ışıklandırmalar, şık peyzaj çalışmaları yaparak, Günaydın Mahallemizin tamamı ve İhsaniye Mahallemizin önemli bir kısmını da kapsayan bu bölgeyi Bandırmaya yakışır bir hale getireceğiz. Toplamda 35.000 m2’ye yakın parke çalışması yapacağız. Tabi ki bunların hepsini etap etap yapacağız. Çünkü genele baktığımızda çok büyük bir proje.

Tabi ki buradaki en önemli konu sizin huzurunuz. Mağdur olmayacağınızdan emin olduğumuz adımlar atmak zorundayız. Bütün daire müdürlerim ve yetkili arkadaşlarım buradalar. Sizlerin tüm taleplerinizi not alacağız. Çalışmalarımıza sizlerden gelen talepler doğrultusunda son halini vererek başlayacağız. Proje sona erdiğinde sizlere layık ve bizim de gurur duyduğumuz, örnek gösterilecek bir Günaydın Mahallesi olacak. Çalışmalarımız sadece burası ile sınırlı kalmayacak. Ekiplerimiz Bandırmanın pek çok noktasında ve kırsal mahallelerimizde çalışıyorlar. Çağa uygun ve modern şehir planlamalarımızı diğer mahallelerimizde de uygulayacağız. Bandırmamıza her anlamda dokunmaya, güzelleştirmeye çalışıyoruz. Nezaket göstererek, davetimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Günün sonunda yepyeni bir Günaydın Mahallesi olacak ve şimdiden Bandırmamıza hayırlı olsun” dedi.

 Başkan Tolga Tosun’un konuşması sonrasında, Bandırma Belediyesi Daire Müdürleri ve birim yetkilileri esnaf ve vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek notlar aldılar. Kahvaltı buluşmasına katılan esnaflar, böylesi büyük ölçekli bir çalışma öncesi kendilerini dinlediği, endişelerini giderecek cevaplar verdiği için Belediye Başkanı Tolga Tosun’a teşekkür ederek, projenin sorunsuz ilerlemesi için kendilerinin de gereken desteği vereceklerini ifade ettiler. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.