Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Turizm Fakültesi tarafından Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi ve BAÜN Kütüphane Topluluğu ortaklığında panel gerçekleştirildi. “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Mutfak Kültürü” konulu panelde Türklerin Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar olan süreçte mutfak kültürünün gelişimi üzerinde duruldu.
BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda yapılan panelin başkanlığını BAÜN Rektör Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Doğdubay üstlenirken konuşmacı olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Bölükbaşı, BAÜN Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Sunay ve Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esat Özata yer aldı. “16. Yüzyıl İstanbul’unda Halveti Tekkelerinde Mutfak”, “19. Yüzyılda Osmanlı Sarayında Yeme-İçme Kültürü ve Ziyafetler” ve “Cumhuriyet Sonrası Türk Mutfağı, Uluslararası Bilinirliği ve Uygulamaları” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. /Haber Merkezi