güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAÜN’DE GREENMETRİC ÇALIŞMALARI

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayına katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BAÜN’DE GREENMETRİC ÇALIŞMALARI

Balıkesir Üniversitesi’nde (BAÜN), Greenmetric Dünya Üniversite sıralamasında yer almak amacıyla çalışmalar yapılıyor. BAÜN düzenlenen bu çalışmalarda, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Greenmetric Ulusal Çalıştayında temsil edildi. Çalıştay kapsamında ayrıca, 2024 yılı sürecinde UI Greenmetric Dünya Üniversite Sıralamaları Ağı’yla birlikte çalışmak için hazırlanan deklarasyona imza attı. Çalıştay’da Üniversiteyi, Greenmetric çalışma ekibinden Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta ve Dr. Öğr. Üyesi Figen Altıner temsil etti.
Endonezya Üniversitesi Greenmetric Düzenleme Komitesinden Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Nyoman Suwartha ve Veri, Sistem ve Bilişim Teknoloji Uzman Üyesi Dr. Ruki Harwahyu’nun yanı sıra Türkiye’den farklı üniversitelerden katılımcıların yer aldığı projeye, BAÜN’le beraber 10 üniversite 2024 yılı Greenmetric çalışmaları deklarasyonuna imza attı. Çalıştayda üniversitelerin greenmetric çalışmaları alanında yürütmüş oldukları çalışmalara ait sunumlar da gerçekleştirildi.

Çalıştayda, ülkemizdeki üniversitelerin sürdürülebilirlik alanında dünya sıralamalarındaki başarılarının ve üniversitelerin sürdürülebilir kampüs uygulamalarına ilişkin farkındalığını artırılması amaçlanırken, Greenmetric değerlendirme kriterleri ve metodolojisi hakkında bilgilendirme yapıldı. BAÜN, bu doğrultuda ilerlemesi halinde dünya çapında yer edinen Greenmetric sıralamasında yer edinebilir konuma gelecek.  /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.