güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN MİRZA: “BELEDİYENİN BORCU 405 MİLYON LİRA”

Tolga Tosun dönemindeki borçları inceleyen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Bize belediyeyi teslim ederken 100 milyona yakın borç var dendi. Benim şu ana kadar tespit ettiğim borç miktarı 405 milyon lira.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:14
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
BAŞKAN MİRZA: “BELEDİYENİN BORCU 405 MİLYON LİRA”

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından ilk Belediye Meclis toplantısı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın başkanlığında gerçekleştirildi. 7 Nisan 2024 Pazar Günü gerçekleştirilen toplantıda Tüm-Yerel Sen Sendikası ile görüşme ve mutabakat için ve Bandırma Belediyesi'nin ortağı olduğu Bandırma İnsan Kaynakları İnş.Tem.Nak.Tem.Sağlık Tic. ve San.Ltd.Şti'ye personel alınması için Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya yetki verildi. Bandırma Belediyesi’nin 2023 Mali yılına ait Denetim Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporu hakkında konuşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Doğan, yeni dönem ile ilgili yayılan duyumları eleştirdi.

“Bunlar Doğruysa Yaptığınız Kalplere İnancımı Yitiririm”

Tolga Tosun döneminde çalışan kadın personellerinin taş ocağı gibi bölümlere gönderilmesini doğru bulmadığını söyleyen Doğan, “Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Hepimizin arzusu ve isteği güzel ve yaşanabilir bir Bandırma’nın olması. Şehrin yanlış yönetildiğini düşünüyoruz. Başkan Dursun Mirza’nın da öyle düşündüğü belli çünkü başkanlıklar, daire müdürlükleri değiştirildi. Bizde bunları söyleyelim dedik. Sonuçta biz iktidar partisiyiz. Bandırma’nın gelişmesi, değişmesi ve eksikliklerinin tamamlanması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Belediye başkanımızın ve ekibinin yanında duracağız. Bu dönemin nezaketli, saygılı ve güzel işlerin olacağı bir dönem olmasını temenni ediyoruz. Bütçenin yüzde 70 gelirinden fazlasının çalışanlarının maaşına gitmesi gözümüze çarpan bir konu. Bandırma’da da trafik ciddi bir alt yapı sorunu var. Bandırma için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı tüm arkadaşlarım adına söz veriyorum. Siyasetin bittiği ve artık Bandırma Belediye Meclis Üyesi olarak konuşuyorum. Bandırma’yı biliyoruz dedikodusu bol. Herkes arkadan konuşur ve yüz yüze geldiği zaman gülümser. Balıkesir'i AK Belediyecilikten alan arkadaşların şu ana kadar hiç kimseyi değiştirdiğini görmedik. Tolga Tosun ile çalışan bazı kadın arkadaşların özellikle taş ocağı, taş kırma gibi bölümlere gönderildiğini duyuyoruz. Bunlar hakikaten bizi üzüyor. Ben inanmak istemiyorum. Bunlar doğruysa yaptığınız kalplerin bir önemi olmadığına inanırım. Kimse birbiriyle kavga etmez, ağır söz söylemez be bizlerde buna izin vermeyiz. Eleştiri yapmak bizde, alttan almak sizde. Tolga Tosun ve sizinle başlayan özel kalemle ilgili bir alım var. Oradaki personeli azaltıp, diğer arkadaşlara da yer verirseniz onlarda siz başa geldiğiniz için ekmeğimizden olduk demezler.”

“İnanmadığımız ve Güvenmediğimiz İnsanlarla Yola Devam Edemeyiz”

Eleştirilere cevap veren Başkan Mirza, “Komisyon raporu burada. Her müdürlükle ilgili bir eleştiri var. Söylediklerine katılıyorum. Karşılıklı suçlamalar olsa da Bandırma halkı onlara itibar etmedi. Benimle ilgili de geçmişe dönük şeyler söylendi. Artık o tür siyasete Bandırmalılar sıcak bakmıyor. Önemli olan halkın beklediği projelerin yapılması. Her başkanın bir yoğurt yiyişi vardır. Kimseye zulüm etme ve olumsuzluk yaratma peşinde değiliz. Sözünü ettiğiniz arkadaşı, ben işe aldım ve yıllarca iş imkanı sağladım. Taş kırmada da memura ihtiyaç vardır. Tecrübeli bir arkadaşımızı oraya koymak istedik. Belediye bütçe işidir.

Bu dönemde çok başarılı olmak, uyumlu, liyakatli bir ekiple çalışmak ve kendi kadromuzu oluşturmak istiyoruz. Bandırma’nın eksiği çok. Amacımız Bandırma halkını mutlu etmek. Uyumsuz insanlarla çalışmaya devam edersek bizimle uyumlu olmayan, yeterli hizmet edeceğime inanmadığımız ve güvenmediğimiz insanlarla yola devam edemeyiz. Belediyede güven çok önemlidir. Bu konuda tecrübeliyiz.” diye konuştu.

“Benden Sonraki Başkana Böyle Bir Tablo Bıraksaydım Sokakta Gezemezdim”

Strateji Geliştirme Müdür Vekili Ahmet Şahin tarafından Bandırma Belediye Başkanlığı'nın 2023 yılına ait çalışma raporu ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından kürsüye çıkarak Tolga Tosun dönemini eleştiren Başkan Mirza, "Önceki dönemde hizmet veren belediye meclis üyelerine ve Tolga Tosun'a teşekkür ediyorum. Ancak Bandırma halkının gerçekleri bilmesi gerekiyor. Benim şu ana kadar tespit ettiğim borç miktarı 405 milyon lira. Bize belediyeyi teslim ederken 100 milyona yakın borç var dendi. Belediye şirketinin başındaki Metehan Bey görev süresi dolmadan görevinden ayrılıyor, kendisine 420 bin kıdem ihbar tazminatı ödeniyor. Yani belediye şirketinin ilave 120 milyon lira nasıl borç yaptığını sormak lazım. Tahmin ediyordum ancak ben bu kadar olabileceğini aklımın ucundan bile geçirmiyordum. Ben eğer belediye başkanı olarak benden sonraki başkana böyle bir tablo bıraksaydım emin olun sokakta gezemezdim. Böyle bir tablo Bandırma tarihinde mümkün değil" dedi.  /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.