güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANÜ 9’uncu yaşını kutladı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin (BANÜ) 9’uncu kuruluş yıl dönümünde Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, “Hep birlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri yapacağımıza inanıyorum”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 16:30
Kaynak: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANÜ 9’uncu yaşını kutladı

23 Nisan 2015 yılında kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 9’uncu yaşını kutladı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, yayınladığı mesaj ile üniversitenin kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Türkiye Yüzyılı’nda, ilk rektörü olmanın sorumluluğu ve bilincini taşıdığını belirten Rektör Boz, “Üniversitemiz, her geçen yıl kurumsal gelişimini tamamlamakta ve bilimsel hedeflerini arttırmaktadır. Her geçen gün daha da güçlenen akademik kadrosu ve fiziki altyapısı ile yarınlarımıza ışık tutan, umut olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile köklü bir üniversite olma ve ülkemize değer katma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz bugün itibariyle 610’u akademik, 393’ü de idari olmak üzere, toplam bin 3 personeli ve yaklaşık 22 bin öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. İletişim ve Ziraat fakültelerinin açılmasıyla birlikte üniversitemiz bünyesindeki fakülte sayısı 12’yi bulmuştur. İletişim Fakültesi, alanında yetkin ve deneyimli akademik kadrosu ve öğrencileriyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Ziraat Fakültesi de faaliyetlerine başlayacaktır.Tıp Fakültesi bugün 160 öğrencisiyle eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. Ancak öğrencilerimiz üniversiteler arasında yapılan protokol çerçevesinde eğitimlerine İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde devam etmektedirler. ” dedi.

“DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN TÜM PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tıp Fakültesi binasının da bir sonraki eğitim-öğretim yılına kadar biteceğini müjdeleyen Rektör Boz,

“2024 Yılı itibariyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde 5 Profesör, 15 Doçent, 32 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 55 öğretim elemanı bulunmaktadır. Ayrıca 16 Doktor Öğretim üyesi ve 1 Araştırma Görevlisinin personel alım süreci devam etmektedir. 3 Cerrahi Operasyon ve 3 Poliklinik, öğretim üyelerimizin Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermesi ile birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Üniversitemiz çatısı altında toplamda 19 uygulama ve araştırma merkezi yer almaktadır. ERASMUS+ ve Mevlâna öğrenci değişim programları çerçevesinde bugüne kadar 100’ün üzerinde uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş olup, her yıl bu üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmektedir. TÖMER bünyesinde öğrenim gören 69 ülkeden yaklaşık 2 bin 450 civarında uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. BANÜ- Elçi Projesi, üniversitemizde eğitim gören 69 farklı ülkeden uluslararası öğrenciler ile Güney Marmara’da faaliyet gösteren iş insanları ve şirketler arasında sürdürülebilir bağlantılar kurmayı hedeflemektedir. Elbette kat ettiğimiz yol, hayalini kurduğumuz hedeflere giden yolun henüz başlangıcıdır ve gidilecek daha çok yol vardır. Bu yolda beraber yürüdüğümüz mesai arkadaşlarımızın başarısı takdire şayandır. Kurulduğumuz günden bu yana desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu. /Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.