Etkinlik, Atatürkçü nesiller yetiştirmek amacıyla geliştirilen burs fonuna destek sağlamak için düzenlendi ve Bandırma Tarih Kulübü Dergisi’nin ilk sayısının tanıtımı yapıldı.
Etkinlikteki ilk konuşmayı Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Av. Serdar Polat gerçekleştirdi. Polat, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlayarak eğitimde hijyen sorunlarına dikkat çekti ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştirdi.
Ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş söz aldı. Yeşiltaş, dergiden elde edilecek gelirin üniversite ve lise öğrencilerine verilecek burslar için kullanılacağını belirterek, geçen yıl lise öğrencilerine verilen 350 TL’lik ve üniversite öğrencilerine verilen 500 TL’lik burs miktarını bu yıl sırasıyla 750 TL ve 1500 TL’ye çıkardıklarını söyledi. Yeşiltaş, “Bandırma Tarih Kulübü ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği bu etkinlikte öğrencilerimize burs sağlama amacı güdüyoruz. Bandırma Tarih Kulübü Derneği’nin bu önemli yayında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Atatürk’ün ‘bir ulus sadece silahla ve ekonomiyle değil, kültürel alanlarda da gelişmesiyle bağımsızlığını sürdürebilir’ sözüne bağlı kalarak, tarihimize ve sosyal hayatımıza yaptıkları katkılardan dolayı kulüp üyelerini tebrik ediyorum. Düzenli burs bağışında bulunan destekçilerimize minnettarız,” dedi.
Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, tarih öğretmeni Hakan Çağatay moderatörlüğünde, tarih araştırmacısı Sema Odacıl’ın derginin yazarları olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Tarih Öğretmeni Enver Ayaz, Tarihçi-yazar Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu ve Tarih Öğretmeni Derya Çağatay yazıları hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların sonunda Bandırma Belediye Meclis Üyesi Vedat Demir, Av. Serdar Polat ve Zeynep Yeşiltaş, dergide emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdim etti. Yazarlar, gelirleri burs fonuna aktarılmak üzere dergiyi katılımcılar için imzaladı.
Haber: Serhat Barış