güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA'NIN GELİŞİM ROTASI BATIYA DOĞRU

Bandırma, jeopolitik konumu nedeniyle sürekli göç alarak batıya doğru genişliyor. Kentin merkezi doldu, yeni gelişim alanları açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 12:15
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA'NIN GELİŞİM ROTASI BATIYA DOĞRU

Bandırma, stratejik konumu nedeniyle cazibe merkezi haline geldi ve sürekli olarak yakın il ve ilçelerden göç alıyor. Kentin kuzeyinde hava üssü, güneyinde deniz, doğusunda ise Eti Maden şlam havuzu bulunması, Batı yönlü büyümeyi kaçınılmaz kıldı. Dar koridorda büyümeye çalışan Bandırma, 2007 yılından sonra 18. Madde uygulaması ile Kartal Çeşme, Beyaz Evler ve Yeni Mahalle'de yeni sokak ve ara yollar açmaya başladı.

Bandırma Belediyesi Fen İşleri ekipleri, sürekli büyüyen ve gelişen Bandırma'yı Edincik istikametine doğru genişletme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle hastane ve üniversitenin bulunduğu Yeni Mahalle, cazibe merkezi haline geldi. Yeni yolların açılması inşaat firmalarının bu bölgede hızlanmasına neden oldu.

Salı "Bursa'nın Görükle ilçesi gibi olacak"

Yeni Mahalle Muhtarı Adem Salı, "Bandırma, Yeni Mahalle'ye doğru gelişiyor. Üniversite ve hastane bölgemizde bulunuyor. Mahallemiz, Bursa'nın Görükle ilçesi gibi olacak. Edincik Mahallesine kadar yolumuz var. Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni yollar açmaya başladı. 18. Madde uygulaması kapsamında sosyal tesisler, yeşil alanlar, kültürel alanlar, yollar ayrılarak parseller inşaat yapılabilir hale getirildi. Mahalleme hizmet getirmek için tüm kurum ve müdürlüklerle koordineli halde çalışıyorum.” ifadesinde bulundu.

Algül "Davulda yönetimde, tokmakta yerel yönetimde"

Bandırma'nın gelişmesi için hiç bir engelin olmadığını söyleyen Şehir Plancısı Harun Algül ise, Coğrafi konumu itibariyle sıkışık bir kent olan Bandırma'nın gelişim potansiyeline dikkat çekti. "Bandırma, bir tarafı denizle, diğer tarafı askeri alanla sınırlanmış 'L' biçiminde bir yapı sergiliyor. Bandırma'ya yapılacak yatırımları yakinen takip ediyorum. 2007 imar planlarından sonra yapılaşma görmemiş alanlar var. Kayacık ve Hacı Yusuf Mahallesi gibi bölgelerde hala yapılaşma başlamadı. Geçen dönem Yeni Mahalle'de bulunan bazı unsurların kaldırılması sonucu mahallede bir ciddi yapılaşmaya neden oldu. Artı olarak kat problemi vardı 4 kattan 6 kata çıkarıldı ve yakın zamanda da sonuçlarını Kartal Çeşme, Beyaz Evler ve Yeni Mahallemizde görmeye başladık. Ne yazık ki bu bölgelerde alt yapının olmaması yüzünden ilerlemeyi yavaşlattı. Çanakkale hattı üzerinde Kartal Çeşme, Beyaz Evler ve Yeni Mahalle’de yenilikler dikkat çekiyor," dedi.

Bandırma Fen İşleri Müdürlüğü, yaklaşık 40 kilometrelik yol projesi üzerinde çalışıyor. Adil Becene ile daha önce hazırlanan bu planlar, Bandırma'nın 20 yıllık gelişimi için önem taşıyor. Algül, "Umarım planların sonuçlanması ve Bandırma'nın düzgün bir şekilde gelişmesi için gerekli çalışmalar yapılır." diye ekledi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.