güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA EĞİTİM İŞ’DE POLAT DÖNEMİ

Eğitim-İş Bandırma Şubesi’nin Yeni Başkanı Serdar Polat, düzenlediği basın toplantısında yeni yönetimi tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 10:00
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA EĞİTİM İŞ’DE POLAT DÖNEMİ

Bandırma Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Odaman Otel’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 23 Mart 2024 Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurulu’nda Bandırma Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendika Başkanı olarak seçilen Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, yaptığı basın açıklamasında “Bandırma Eğitim İş temsilciliğimiz köklü eğitim sendikalarından biridir. Bu sendikanın bayrağını Bandırma’da dalgalandırmakta gurur duyuyoruz. 23 Mart’ta olağan genel kurulda oluşturduk. 2014 yılından 2024 yılına kadar Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği Başkanlığı olarak hizmet veren Kadir Taylan bizlere ciddi ve güzel bir miras bıraktı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Bandırma’da eğitim, tarih, kültür gibi eğitimi içeren her türlü konularda yer alacağız ve hizmet vereceğiz. Bandırma’da bin 600’e yakın eğitim çalışanı var. Biz 2’nci en büyük sendikayız. 400’e yakın üyemiz var. Yolu Cumhuriyet kazanımlarından, Atatürk devrimlerinden geçen tüm eğitimci arkadaşlarımızı Eğitim İş Sendikasına üye olmaya davet ediyoruz.” dedi. 

“İSTESENİZ DE ATATÜRK’Ü SİLEMEZSİNİZ”

Müfredatı eleştiren Başkan Polat, “Eğitimin anayasası ‘müfredatı değiştireceğiz’ diyorlar ama eğitimin gerçek bileşenleri sürecin içerisinde değil, hazırlık sürecinde yok, katılımcılık yok sayıldı, demokratik bir anlayış yok! Hazırlıklar kapalı kapılar ardında kamuoyundan gizli bir şekilde gerçekleştirildi. Devleti devlet yapan en temel özelliği planlamasıdır, şeffaf olmasıdır, katılımcılığı ve demokrasiyi öncelemesidir. Biz bir paranın sahne olup olmadığını, parayı güneşe tuttuğumuzda içerisinde Atatürk resmi olmamasından anlarız. Dün açıklanan eğitim müfredatında cumhuriyet kazanımları ve Atatürk yoksa ya da kırpılmışsa, o müfredat bizi yansıtmıyordur. Atatürk'ü silmek gibi bir amaçları da yokmuş aslında, Atatürk değerleriymiş, silmek gibi bir amaçları da yokmuş. İsteseniz de Atatürk'ü silemezsiniz, Atatürk bu ülkede yurttaş olma bilincine sahip herkesin yüreğinde, aklında yaşıyor ve sonsuza kadar dek yaşayacak.” diye konuştu. 

“ÇOCUKLAR EĞİTİM HAKKINDAN MAHRUM BIRAKILIYOR”

Okullaşma oranlarında gerileme olduğunu belirten Başkan Polat, “Çocuklarımız çağdaş, bilimsel, laik, kamusal eğitim alamamaktadır. Çocuk işçi sayısı, her geçen gün artmakta, hatta meslek okulları, MESEM'ler, kayıtdışı istihdama göz yumma politikaları vesilesiyle çocuk işçilik sıradanlaştırılmaktadır. çocuklarımız, barınmadan sağlığa kadar birçok temel hakkına erişmekten uzaktır. Okul çağında olmasına rağmen, sokaklarda, tarlada, fabrikada çalıştırılan, şiddetin, istismarın, zorla ve erken yaşta evliliklerin kurbanları olan milyonlarca çocuk bulunmaktadır. Resmi istatistik kurumu TÜİK'in verilerine göre 2022'de 720 bin kız çocuğunun okuldan ayrıldığı görülmektedir. Yine TÜİK verilerine göre, 2022 yılında 16-17 yaş grubunda evlenen kız çocuklarının sayısı 23 bin 906'dır. Çalışma hayatında 2 milyona yakın çocuk işçi bulunmakta ve çocuk işçilerin yaklaşık yüzde 80'i kayıt dışı çalıştırılmaktadır. 2013-2023 yılları döneminde en az 671 çocuk iş cinayetinde yaşamını yitirmiştir. Okullaşma oranlarındaki yetersizlik çözülememiş bir sorun olarak ortada durmaktadır. İstatistiklere göre, ilkokul ve ortaokulda okullaşma oranlarında çok ciddi bir düşüş yaşanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullaşma oranı ilkokullarda yüzde 99.57 iken, 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu oran yüzde 93,85'e düşmüştür. 2013-2014 eğitim öğretim yılında yüzde 99.61 olarak gerçekleşen kız çocuklarının okullaşma oranı ise yüzde 93,82'ye gerilemiştir. Bu rakamlar, çocukların eğitim hakkından mahrum bırakıldığını ortaya koymaktadır.” diye konuştu. 

Eğitim İş yeni Yönetim kurulu ise şu şekilde belirlendi; 
Serdar Polat, Rukiye Özkan, Eylem Akkoyun, Göker Ceylan, Özge Babadağ , Münevver Bülbül ve Hakan Çağatay. /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.