güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“BANDIRMA DEPREME HAZIR DEMEK İSTERDİK”

911 Arama-Kurtarma Derneği ve Dağcılık Kulübü Başkanı Mustafa Gürsoy, 17 Ağustos 1999 depremin 23. Yıl dönümünde depreme dikkat çekmek amacıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda stant açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“BANDIRMA DEPREME HAZIR DEMEK İSTERDİK”

17 Ağustos 1999 tarihinde Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 23 yıl geçti. 911 Arama-Kurtarma Derneği ve Dağcılık Kulübü, 17 Ağustos Depreminin yıl dönümü dolayısıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nın da stant açtı. Bandırma’nın olası bir depreme hazır olmadığını vurgulayan Dernek Başkanı Mustafa Gürsoy, zamanın giderek daraldığını kaydederek, “Araç, gereç ve ekipman konusunda bize verilen sözlerin artık tutulmasını istiyoruz,” ifadesinde bulundu.

911 Arama-Kurtarma Derneği l Başkanı Mustafa Gürsol “ Ülke tarihinin en kara günlerinden olan 17 ağustos Depremi'nin yıl dönümü. Dernek olarak depremi anma ve unutturmama etkinliği adı altında hatırlatma stanttı açtık.  Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 23 yıl geçti.  Resmi kayıtlara göre Kocaeli’nde 9 bin 477, Sakarya’da 3 bin 891, Yalova’da 2 bin 504, İstanbul’da 981, Bolu’da 270, Bursa’da 268, Eskişehir’de 86 ve Zonguldak il sınırı içinde de 3 kişi olmak üzere toplam 17 bin 480 kişinin can verdiği büyük felakette yüz binin üzerinde insan da evsiz kalmış, yaklaşık 24 bin kişi yaralanırken, birçok kişi de sakat kalmıştı. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Gürsel “Bandırma’mız depreme hazır demeyi çok istedik ama maalesef değiliz”

Deprem gerçeği maalesef ki unutuluyor. O günden bu güne yaşanılan deprem bölgelerinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda yaşadığımız tecrübeleri asla unutmuş değiliz. Unutturmamaya da kararlıyız. Bandırma’mız depreme hazır demeyi çok isterdik ama maalesef değiliz. Kocaeli-Gölcük depreminden 23 yıllık geçmesine rağmen Bandırma olarak bir hazırlık yok, sivil toplum olarak çaba gösteriyoruz. Biz belediyemizden şunu rica etmiştik. Evet, belediyemizin bir bütçesi olmayabilir ama Bandırma’da yaşayan iş adamlarımızın da vasıtasıyla, el birliğiyle bu araç, gereç ve ekipmanları alabilirdik. Şu an bir operasyona gitmek için araç temininde bile zorlanacağız. Bunun geçmişte örneklerini gördük. Bandırma bir araya geldiğinde yapamayacağı şey yok. Bize verilen sözlerin de artık tutulmasını istiyoruz. Yaklaşık 2 sene gibi bir süre geçti. Bu konunun ciddi olarak ele alınmasını, çünkü artık çok fazla zamanımız kalmadığını biliyoruz. Görünen köy kılavuz istemiyor. O yüzden araç, gereç ve ekipmanın sağlanması ve eğitim sahamızın oluşturulması konusunda destek bekliyoruz,” dedi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.