güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA'DAKİ YER İŞGALİ SORUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Bandırma Belediyesi’nin Haziran ayı Olağan Toplantısı’nda açık alanlarda yer işgali ile ilgili sorun Meclis gündeminde görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 11:25
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA'DAKİ YER İŞGALİ SORUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Bandırma Belediye Meclisi'nin Haziran ayı Olağan Toplantısı Dursun Mirza başkanlığında gerçekleştirildi. 2024-2029 döneminin üçüncü toplantısında önemli kararlar alındı. Toplantıda 7 gündem maddesine ek 1 mazeret 2 gelen evrak ile 10 gündem maddesi görüşüldü. Geçmiş toplantıya ait tutanağın okunması ile başlayan toplantıda Bandırma Belediyesi'nde Mayıs ayı boyunca yapılan faaliyetler paylaşıldı. Mirza, toplantıda festival bütçelerinin belediye tarafından değil sponsorlar tarafından karşılanacağını duyurdu.

KARAVANLAR İÇİN AYRI OTOPARK YAPILACAK

Enerji Yönetimi Birimi yönergesi ile birlikte İmar ve Şehircilik Müdürlüğü iç hizmet yönetmeliğine eklenmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 2’nci maddesi 05/10/2023 tarih ve 106 sayılı kararı gereği alınan mimar ve mühendislerden alınacak yenileme ücretinin iptal edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Karavanların Kamp ve Karavan Park Alanları dışında konaklama ve park yapılmasının yasaklanması talebi oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi. Başkan Mirza, karavanlar için yeni yer tespitinin araştırma inceleme komisyonu tarafından yapılacağını belirtti.

“BANDIRMA’NIN YER İŞGALİ SORUNUNA SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ”

Açık ve kapalı alanlardaki işgaller hakkındaki gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek İnceleme Araştırma ve Tarife Komisyonu’na sevk edildi. Bandırma’nın en önemli sorunlarından birinin yer işgali olduğunu belirten Mirza, “Bu soruna sırtımızı dönemeyiz. Belediye meclisi olarak bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Alan işgali ile ilgili geçmişte çok fazla uygulama yaptık ama kurallara uyulmadı. Bandırmalılar açık alanda oturmayı seviyor diye ve şehirde canlılık olsun diye izin vermiştik ama bu durum çok abartıldı. Geçmişte yapılan uygulamaların her birini irdeleyerek doğru ve hakkaniyetli şekilde uygulamalıyız. Bu konu ile ilgili önemli bir çalışma yaparak sorunu çözmeliyiz ve gerekli yaptırımları uygulamalıyız.” diye konuştu.

HAŞERE POPÜLASYONUNU ENGELLEMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Norm Kadro (Memur) Uygulamaları hakkındaki madde oy birliğiyle kabul edildi. Her 5 yılda bir Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile haşere popülasyonu hakkında ilaçlama yetkisi verilmek üzere “Belediye Başkanına Protokol Yapma Yetkisi verilmesi talebi” hakkındaki gündemin 7’nci maddesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Mirza, haşere popülasyonuna hakkında Bandırma’da titizlikle çalışılacağını belirtti. Gündemin ek maddesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yazısı 3 yılda bir ihaleye çıkılması oy birliği ile kabul edildi.  Gündemin ek maddesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yazısı 3 yılda bir ihaleye çıkılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ek maddesi gelen evrak Temizlik İşleri Müdürlüğü ihalesinin yenilenmesi ve 3 yılda ihaleye çıkılması oy birliği ile kabul edildi. AK Parti grubu tarafından Marmara OSB çalışmaları hakkında Bandırmalı vatandaşların ve meclis üyelerinin bilgilendirilmesi için belediyede bilgilendirme birimi oluşturulması hakkındaki önerge yazısı talebe sunularak oy birliği ile İnceleme Araştırma ve İmar komisyonuna sevk edildi.

“HALKIN İRTİBATTA OLABİLECEĞİ BİR BİRİM KURULMASINI İSTİYORUZ”

Bandırmalı vatandaşların Marmara OSB çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Oya Yücel, “Marmara OSB Bandırma’yı çok ilgilendiren bir konu. Halkımız ve meclis üyelerimiz bu konu hakkında çok bilinçli, bilgili değil. Belediyede bir bilgilendirme birimi kurularak Bandırmalıların ve bizlerin bilgilendirilmesini istiyoruz. Kaç fabrika kuruluyor, Bandırma’ya neler sağlayacak, çevreye zararı var mı gibi konular hakkında halkın irtibatta olabileceği bir birim kurulmasını talep ediyoruz.” dedi.  Konu hakkında gerekli çalışmalarını yapacağını söyleyen Başkan Mirza şunları söyledi;  “Marmara OSB bizler için önemli. Projelerini bizlere anlattılar. Bunun daha detaylı anlatılması konusunda gerekli çalışmaları sağlayacağız.”

Toplantının sonunda Temmuz ayı Meclis toplantısının tarihi 4 Temmuz 2024 perşembe günü olarak belirlendi.

Haber: Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.