güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA’DA ZABITA EKİPLERİNDEN SIKI DENETİM

Bandırma Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde fırın, pazar ve zincir marketlerde denetim gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 09:00
Kaynak: Oğulcan Bölükbaşı
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA’DA ZABITA EKİPLERİNDEN SIKI DENETİM

Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde zincir marketlerde gıda ve temel tüketim ürünlerini denetledi. Denetimler kapsamında fırınlarda gramaj ve hijyen kurallarına yönelik denetim çalışması yapılırken pazarda ise fiyat denetimi yapıldı.

Ekipleri, zincir marketlerde bulunan gıda ürünleri ve temel tüketim ürünlerini kontrol etti. Yapılan denetimlerde vatandaşların mağduriyetine sebep olabilecek unsurlar kontrol edilirken haksız fiyat artışı, stokçuluk, raf ile kasa arasında fiyat farkı ve ürünlerin son kullanma tarihleri denetlendi. Tespit edilen olumsuzluklar hakkında tutanak tutularak uyarı verildi. Ekmek fırınları yeni belirlenen fiyat tarifesi ve gramajlarına uygun olarak Türk Gıda Kodeks’i Ekmek Tebliği’ne göre denetlendi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ilgili yönetmeliklere göre marketlerde fiyat ve etiket kontrolleri yapılarak semt pazarlarındaki fiyat etiketleri denetimleri ile  haksız fiyat artışının önüne geçilmesi hedeflendi. /Oğulcan Bölükbaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.