Özellikle Liman Yolu Caddesi’ni kullanarak sevkiyat yapan yüksek tonajlı araçlar, Ayyıldız Mahallesi’ne doğrudan giriş yapmaktan kaçınıyor ve bunun yerine Erdek Caddesi üzerinden kavşağa gelerek U dönüşü ile farklı noktalardaki depolara erişmeyi tercih ediyor.
Ancak, kavşağın dar yapısı hem trafik güvenliğini hem de araçların yapısal bütünlüğünü ciddi biçimde riske atıyor. Son yaşanan bir olay tehlikenin boyutunu bir kez daha ortaya koydu. 10 NP 016 plakalı bir tır, dönüş sırasında kavşağın yetersiz genişliği nedeniyle manevra yaparken dorsesinin dingilinin kopmasına yol açtı. Ani bir sesle ne olduğunu anlamaya çalışan sürücü, aracında oluşan hasarı fark etti. Yolun ortasında kalan tır kısa bir süre trafiğin tek şeritten işlemesine neden oldu.
Olay yerine çağrılan vinç aracılığıyla tır kontrollü bir şekilde bölgeden çekilirken yol trafiğe yeniden açıldı. Ancak bu esnada hem aracın lastiğinin patladığı hem de asfaltın zarar gördüğü tespit edildi.
Tır Sürücüleri “Bu Yol Artık Bu Trafiği Kaldırmıyor”
Şoförler, Bandırma’da özellikle bu bölgeyi kullanan ağır vasıta sürücülerinin sık sık manevralar sırasında araç hasarıyla karşılaştığını belirtti. Ayyıldız Mahallesi’ne girişteki dar kavşağın genişletilmesi, uygun şekilde işaretlenmesi ve alternatif bir bağlantı yolu oluşturulması gerektiğini vurgulayan sürücüler taleplerini şu şekilde dile getirdi: “Liman Yolu Caddesi’nden gelip Ayyıldız Mahallesi’ne girmemek için U dönüşü yapıyoruz, ancak kavşak oldukça dar ve güvenli değil. Bu yol tırlara uygun değil. Hem yollar zarar görüyor hem de biz risk alıyoruz. Buraya acil bir çözüm bekliyoruz.”
Tır trafiğinin yoğun olduğu bu noktada kalıcı çözümler üretmek adına sorumluların bir an önce hızla çözüm bulmaları gerektiği ifade ediliyor. Haber: Serhat Barış