güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA'DA PAZAR ESNAFI FİYATLARA ÇARE ARIYOR

Bandırma Balıkçılar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, vatandaşın gelirinin enflasyon karşısında her geçen gün eridiğini belirterek, Pazar esnafının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 09:20
Kaynak: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA'DA PAZAR ESNAFI FİYATLARA ÇARE ARIYOR

Geçtiğimiz yıl artan maliyetler karşısında zorlanan esnaf bul yıl da zorlanmaya devam ediyor. Maliyetlerin artması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle ayakta kalmaya çalışan pazar esnafı durumdan şikâyetçi… Bandırma Balıkçılar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, pazardaki meyve ve sebze fiyatlarını değerlendirerek son dönemdeki fiyat artışlarından dolayı piyasada durgunluk yaşandığını söyledi.

“ÜRETİCİ MALİYETLER NEDENİYLE ÜRETİM YAPMAK İSTEMİYOR”

Hem vatandaşın hem de esnafın sıkıntı yaşadığını belirten Başkan Alpsu, “Şu an esnafımız sıkıntılı durumda, vatandaşımızın geliri her geçen gün düşüyor. Artık vatandaşımız her hafta pazara çıkmak yerine 2 haftada bir çıkıyor ve eskiden aldığının yarısını alıyor.  Esnafımız da iş olmayınca para kazanamıyor. Esnafımız kredilere ulaşamıyor, mal bulmakta zorluk yaşıyor çünkü üretici karşılığını alamadığı ve girdi maliyetleri yüksek olduğu için üretim yapmak istemiyor. Bölgesel olarak şanslıyız. Bölgemiz üretim bölgesi, çevremizde her şey yetişiyor nakliye maliyetleri düşük oluyor. Üretici pazarlara kendi yetiştirdiği ürünleri de getiriyor.” diye konuştu.

“FİYATLAR ÜRETENE UCUZ, SATIN ALAN VATANDAŞA PAHALI GELİYOR”

Şu an fiyatların kış aylarına göre uygun olduğunu söyleyen Başkan Erkan Alpsu, “Bölgemizde meyve hasadı başladı. Önümüzdeki hafta da karpuz hasadının başlamasını bekliyoruz. Fiyatlar üretene, köylüye ucuz, satın alan vatandaşa ise pahalı geliyor. Vatandaşın gelir düzeyi yükseltilmeli ki esnafımız da iş yapabilsin. Bizler de bir şekilde dengeyi sağlamaya çalışıyoruz, günlük alıp günlük satıyoruz. Ürün çeşitliliğimiz çok fazla, marketlere göre çok uygun fiyata satıyoruz. Ancak vatandaşın geliri alışveriş yapmaya yetmediği için pazar esnafımız zorlanıyor.” dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.