Yayaların yoğun olarak kullandığı Sevgi Yolu güzergâhında motosikletlerin gelişi güzel park edilmesini önlemek adına, İş Bankası yanından Nikah Salonu’na uzanan sağ köşe tamamen motosiklet parkı olarak ayrıldı. Park alanının sınırlarını belirlemek ve araçların girişini engellemek amacıyla bölgeye güvenlik dubaları yerleştirildi.
Yetkililer, bu uygulamanın motosiklet trafiğini belirli bir noktada toplayarak hem yayaların güvenliğini sağlamayı hem de kent estetiğini korumayı amaçladığını belirtti. Özellikle Sevgi Yolu gibi modernize edilmiş alanlarda kamu düzenini bozan parklanmalara karşı bu tür adımların devam edeceği ifade edildi.
Bandırma Belediyesi, ilerleyen dönemde kalıcı motosiklet park alanları oluşturmak ve trafiğe kapalı alanlarda düzeni sağlamak adına yeni planlamaların gündemde olduğunu da kamuoyuna duyurdu.
Haber: Serhat Barış