güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA’DA KURBAN KESİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Bandırma İlçe Müftülüğü, Kurban Bayramı öncesinde kurban kestirme ücretleri ve kesilen kurbanların sakatat ve atıkları için belediye tarafından açılan imha çukurlarının yerleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 08:00
Kaynak: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA’DA KURBAN KESİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bandırma İlçe Müftülüğü, Kurban Komisyonu tarafından alınan kararlar ile ilgili açıklamada bulundu. Bandırma İlçe Müftü Vekili Şube Müdürü Tahsin Güleç,  kurban kestirme  ücretleri ve kesilen kurbanların sakatat ve atıkları için belediye tarafından açılan imha çukurlarının yerleri ile ilgili konuştu.

Bayramların her yıl Müslümanlık bilincini yenileyen ve millet olma iradesini diri tutan rahmet ve bereket dolu özel günler olduğunu belirten Müftü Vekili Güleç, “Bizleri bayram günlerine eriştiren, kalplerimizi muhabbetiyle huzûra kavuşturan, birlik ve beraberlik duygularıyla kardeşliğimizi pekiştiren Rabbimize sonsuz hamd-u senâlar olsun. İslam Âleminin büyük bir coşku ve heyecanla beklediği Kurban Bayramına 16 Haziran 2024 Pazar gününün seher vaktinde kavuşmuş olacağız inşallah ve saat 06.13’te de bayram namazımızı kılacağız. Kurban Bayramı günleri, bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.  Bu bayram vesilesiyle darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi asla unutmamalıyız. Vakfımız her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” düsturundan hareketle milletimizin emanetine sahip çıkarak yurt içinde ve yurt dışında 149 ülkeye ulaşarak ihtiyaç sahiplerine hayırlarınızı, bağışlarınızı ve her türlü yardımlarınızı ulaştırmanın gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.” dedi.

KURBAN KESİM ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Kurban kesmek isteyen vatandaşların gerekli tedbirlere uyması gerektiğini belirten Güleç, “Kurban Bayramında ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve gerekli tedbirlere riayet ederek uygun bir şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmakla beraber, kurban kesilecek yerleri ve kesim ücretlerini belirlendi. Kurban kestirme  ücretleri de görüşülerek kurban kesim yerlerinde kurbanını kestirecek vatandaşlarımızdan;  yalnızca kesim ve yüzme yapılacak büyükbaş hayvanlar için 3 bin 500 lira, kesim yüzme ve parçalama yapılacak büyükbaş hayvanlar için 7 bin lira,  yalnızca kesim ve yüzme yapılacak küçükbaş hayvanlar için 400 lira kesim yüzme ve parçalama yapılacak küçükbaş hayvanlar için 800 lira ücret alınması komisyonca belirlenmiştir. Kesilen kurbanların sakatat ve atıkların insan sağlığına ve çevre kirliliğine neden olmaması için Bandırma Belediyesince belirlenen bazı yerlerde imha çukurları hazırlanmıştır. Kurban satış ve kesim yerlerinde; dini vecibelere, sağlık şartlarına, hayvan sağlığına ve  çevre temizliğine uyulması hususunda tüm vatandaşlarımızın gereken özeni göstereceğini biliyoruz. Bu Bayramda da varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı ve büyüklerimizi ihmal etmeyelim. Farz namazlarımızın ardından 23 vakitte okunması meşru kılınan teşrik tekbirlerimizi unutmayalım. Allah (C.C.) keseceğimiz kurbanlarımızı kabullerin en güzeliyle kabul buyursun. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; bayramın başta Ülkemiz ve Bandırma İlçemiz olmak üzere âlem-i İslâm’ın ve topyekûn insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Bandırma Belediyesi tarafından açılan imha çukurlarının yerleri şu şekilde;

1- Aksakal, Doğa, Karaçalılık, Ergili, Kirazlı mahalleleri

(Aksakal Mahallesine ortak bir imha çukuru açılarak imha edilecektir)       

2-Edincik Merkez Mahallesi kurban kesim yerleri imha çukuru.

-Çinge, Doğanpınar Mahalleleri Edincik imha çukuruna getirilecektir.

-Bezirci, Beyköy, Çarık, Hıdırköy Mahalleleri imha çukuru.

-Misakça, Şirinçavuş Mahalleleri imha çukuru.

3-Kayacık, Mahallesi imha çukuru.

4-Ömerli, Erikli Mahalleleri imha çukuru

5-Kuşcenneti, Yeşilçomlu Mahalleleri imha çukuru,

6-Emre, Dedeobası, Mahbubeler, Yeni Yenice, Çakıl Mahalleleri imha çukuru.

7-Eski Ziraatli-Yeni Ziraaatli, Akçapınar Mahalleleri imha çukuru

8-Doğruca-Yeni sığırcı-Bereketli Mahalleleri,imha çukuru

9-Külefli, Çepni, Gölyaka, Orhaniye Mahalleleri imha çukuru

10- Sahil Yenice, Dutliman Mahalleleri imha çukuru,

11- Ayyıldız, Çalışkanlar, Beyazevler Mahalleleri imha çukuru

Haber: Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.