güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA’DA ENGELLER SANATLA AŞILDI

Bandırma’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında dernekler tarafından düzenlenen “Engelsiz Düşler” sergisi büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 14:56
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA’DA ENGELLER SANATLA AŞILDI

Bandırma Belediyesi, Bandırma Engelime Renk Ver Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Bandırma Şubesi ve Özel Bireyler, Özel Çocuklar Derneği iş birliğinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelsiz Düşler” karma resim sergisi düzenlendi. Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Bandırma Belediye Başkan Vekili Elif Didem Çidem, Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Vedat Demir, Bandırma Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, Bandırma Kent Konseyi Engelsiz Meclis Başkanı Nail Yurdusev, Özel Bireyler, Özel Çocuklar Derneği Başkanı Nihat Karakazım, TSD Bandırma Şubesi Genel Sekreteri Battal Yavuz, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte yapılan eserler büyük beğeni topladı.

“KİMSE ESERLERİMİ SORGULAMADI”

Sergiye katılımın az olması nedeniyle üzüldüğünü söyleyen TSD Bandırma Şubesi Genel Sekreteri Battal Yavuz, “Ben Ankara, İzmir ve Kuşadası gibi yerlerde defalarca sergi açtım. Oradaki insanlar bana her zaman eserlerimde ne anlatmak istediğimi sordu. Burada hiç kimse böyle bir soru yöneltmedi. Bu yüzden kendimi sorguladım. Sanata bakış açısı çok farklı olmalı. Freud’un çok güzel bir sözü var. ‘Bir ülkede sanattan çok siyaset konuşuluyorsa o ülke bitmiştir.’ der. Bu söze artık inanmaya başladım. Sergide, emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bandırma gibi nüfusu yoğun bir yerde katılımın az olması beni çok üzdü. Umarım daha iyi sergilerde buluşuruz.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Sanata ve sanatçıya daha çok kıymet verilmesi gerektiğini söyleyen Bandırma Belediye Başkan Vekili Elif Didem Çidem, “Sanat ve sanatçıya gerçekten az değer veriliyor. Bandırma’da kıymetli eğitmenler, sanatçılar ve sanata düşkün gençler var. Böyle güzel bir sergi için katılım gerçekten çok az. Umarım bundan sonra yapılacak olan sergilerde de farkındalık yaratmaya daha çok önem verilir. Gördüğümüz eserleri sorgulamaya, ne anlatmak istediklerini anlamaya daha çok önem vermeliyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük engel sevgisizliktir. Ben başka engel tanımıyorum.” dedi.

Programın sonunda Bandırma Belediye Başkan Vekili Elif Didem Çidem, TSD Bandırma Şubesi Genel Sekreteri Battal Yavuz, Özel Bireyler, Özel Çocuklar Derneği Başkanı Nihat Karakazım ve Bandırma Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan’a çiçek takdim etti. TSD Bandırma Şubesi Genel Sekreteri Battal Yavuz ise Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza için yaptığı hediyeyi vekillere takdim etti. /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.