güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Bandırma'da 23 Nisan için alternatif tören

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif çelenk sunma töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:45
Kaynak: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
Bandırma'da 23 Nisan için alternatif tören

Bandırma'da Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği öncülüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma töreni düzenlendi. Düzenlenen törende siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Çelenk sunan STK, dernek ve soyasi partiler arasında; Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanlığı, Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi, Bandırma Kent Konseyi, Kadın Dayanışma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bandırma Şubesi, Engelime Renk Ver Derneği, Kadın Der, Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şubesi, KIZÇODER, TÜKDER Bandırma Şubesi, TEMAD Bandırma Şubesi, TEMA Vakfı Bandırma Şubesi ve Bandırma Türk Ocakları yer aldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştiren CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, "Bugün, hem Milli Mücadelenin hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sonsuzluğa giden yolunun 104. yılındayız. Cumhuriyeti gençliğe, egemenliği çocuklara armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şanlı geçmişimizi saygı ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum. Tüm bandırmalıların, ulusumuzun, yurtseverlerin,cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının ve de çocuklarımızın 
Bayramı kutlu olsun." dedi.

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"
Konuşmasında 23 Nisan'ın önemine değinen Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bu günün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Türkiye Büyük Miliet Meclisi'nin açılışının 104. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızı içtenlikle kutluyor ve milletimiz için büyük anlam taşıyan bu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm gazilerimizi, kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnet ile anıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene." diye konuştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden Esila Kamçı ve Eslem Kamçı Çocuk Bayramı ve Dünya'nın Çocukları isimli şiirlerini okudu. ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Ece Başaran, çocuklar başta olmak üzere herkesin bayramını kutladı.

"ATATÜRK'ÜMÜZE MİNNETLERİMİZİ SUNMAYA GELDİK"

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duyduğunu belirten Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz işgal altındayken o koşullarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtı. O meclisle bugünlere ulaşmamızı sağlayan kararları aldı. O meclisle Kurtuluş Savaşı'nı yönetti. Öylesine güzel, çağdaş bir Cumhuriyeti bize emanet etti ki bugün özgürce güzel bu bayramları kutlayabiliyorsak ona minnet borçluyuz. Biz de bugün büyük Atatürk'ümüze minnetlerimizi, saygımızı ve sevgimizi sunmaya geldik. Bugün çocuklarımızın bayramı. Çocuklarımızı çok iyi ve bilinçli yetiştirmemiz lazım. Çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz bizim ülkemizin geleceğidir. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." dedi./Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.