güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA BELEDİYESİ ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Bandırma Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir otelde Bandırmalı engelli dernek yönetimleri ve özel gereksinimli bireylere yönelik kahvaltı organizasyonu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA BELEDİYESİ ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Gerçekleştirilen organizasyona Bedensel Engelliler Derneği, Engelli ve Engelli Aileleri Derneği, İşitme Engelliler Kültür ve Spor Kulübü Derneği, Özel Çocuklar ve Özel Bireyler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Engelime Renk Ver Yardımlaşma ve Spor Derneği, İlk Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mutlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yanı sıra  Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Abdul Haluk Çetin, CHP İlçe Örgütü Başkanı Selim Panç ve Meclis Üyeleri katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü onuruna düzenlenen kahvaltı programında, konuşma esnasında işitme engelli bireylerin de anlaması için Türk İşaret Dili Eğitici ve Tercümanı Ahmet Duran hazır bulundu.

Tosun “Tüm Engelleri El Birliğiyle Aşacağız

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Bandırma Belediyesi olarak engelli kardeşlerimin ve sevgili ailelerinin her tür sorunlarının giderilmesi, taleplerinin karşılanması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Sevgi her engeli aşar. Tüm engelleri el birliğiyle aşacak, gelecek güzel günleri birlikte kucaklayacağız. Önümüzdeki günlerde Engelli Hizmet Birimimiz içerisinde sanat atölyemizi faaliyete geçirecek ve tüm özel bireylerimizin kullanımına sunacağız. Görme engelli vatandaşlarımız için Sesli Kitap Kütüphanesi projemizin de çalışmalarına başlayacak yeni bir farkındalık kazandıracağız.

Seçim öncesinde bu şehir hepimizin şehri diyerek yola çıkmıştık ve bir söz vermiştik. Bu söz ışığında mülkiyeti belediyemize ait olan Tatlısu mevkiinde atıl durumda bulunan arazimizi “Engelsiz Yaşam Kamp” projemizle özel bireylerimizin kullanımına sunduk. Ülkemizde örnek teşkil edilen projemiz kapsamında özel bireylerimizin kullanımına uygun olarak hazırlanan 10 adet bungalov ev, sosyal donatı alanları, restoran ve kafe alanları oluşturduk. Hazırlanan bu özel alanda kentimizde faaliyet gösteren, özel bireylerimizin sesi, gözü, kulağı olan engelli derneklerimize üye olan 203 özel gereksinimli vatandaşımızı aileleri ile birlikte 3’er günlük periyotlar halinde her şey dahil konsepti özelliğinde misafir ettik.  Söz verdiğimiz gibi bu şehir herkesin şehri olacak. Bu şehirde eşit, adil kamu hizmetlerini ayrım yapmadan her kesimle buluşturmaya devam edeceğiz.

Unutmamalıyız ki en büyük engel sevgisizliktir, sevgi varsa engel yoktur. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Şehrimizdeki özel bireyli kardeşlerim olmak üzere ülkemizdeki tüm özel bireyli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, aileleriniz ile birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Aksakal “Sevgi ile Tüm Engelleri Aşacağız”

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal “3 Aralık Dünya Engelliler, dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan dolayı ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Güzel ülkemizde bütün engelleri, gerek toplum olarak gerekse kurumlar olarak, özel gereksinimli olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları noktasında psikolojik, sosyal, maddi olarak çözmemiz gerekir.  Yollarda, kurumlarda, park ve bahçelerde görüyoruz ki önemli gelişmeler var. Fiziki anlamda önlemler alındığını görüyoruz.  Sevgi ile tüm engelleri aşacağız. Sadece bunları sağladığımız zaman özel gereksinimli bireylerimizin engellerini kaldırmış olacağız” ifadelerinde bulundu.

Engelime Renk Ver Yardımlaşma ve Spor Derneği Ritim Grubunun gösterisi, yaklaşık 20 kişilik grup eşliğinde kulağa hoş gelen birbirinden değerleri eserleri çaldılar.  /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.