güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BANDIRMA BELEDİYESİ'NİN OTOPARK ÜCRETLERİ YENİLENDİ

Bandırma Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında belediye bünyesinde hizmet veren otoparkların ücret tarifeleri güncellendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2025 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2025 08:45
Muhabir: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
BANDIRMA BELEDİYESİ'NİN OTOPARK ÜCRETLERİ YENİLENDİ

Bandırma Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza başkanlığında gerçekleştirildi. Bandırma için önemli kararlar alınan toplantıda 5 gündem maddesine ek 1 madde olmak üzere toplam 6 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantı başlamadan önce 6 Şubat depremlerinde ve Kartalkaya’da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda duruldu. Yaşanan yıkıcı depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle andığın belirten Başkan Dursun Mirza, “O gece, saat 04.17’de başlayan felaketin izleri hala yüreğimizde. Enkaz altındaki kaybettiğimiz canlarımız, geride kalanların gözyaşları, yaşanan çaresizlik... Her biri bu acının bir parçası olarak hafızalarımıza kazındı. Karakışın soğuğunda hayatta kalma mücadelesi veren insanlarımızı, büyük bir dayanışma ile ayakta tutmaya çalıştık. Depremin üzerinden iki yıl geçti, ancak birçok şey hala sağlanamadı. Verilen sözler tam olarak yerine getirilmedi. Yurttaşlarımız hâlâ konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Söz verilen konutların bir kısmı ise henüz teslim edilmedi. 6 Şubat, sadece bir anma günü değil, aynı zamanda ders alma günü. Çünkü deprem insanları öldürmüyor, ihmaller öldürüyor. Çarpık yapılaşma, çürük binalar, denetimsizlik insanları öldürüyor. Kaybettiklerimizi unutmayacağız. Sorumluların da unutulmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ocak ayı faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından geçmiş toplantıya ait tutanak okundu ve oybirliğiyle kabul edildi. 600 Evler Mahallesi, 2478 adada bulunan 20 ve 22 nolu arsa vasıflı taşınmazların belediye şirketine işletme amacıyla bedelsiz olarak tahsis edilmesi talep edildi ve oy çokluğuyla kabul edildi. Norm Kadro (Memur) Uygulamaları hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü yazısında yenilenen memur ve işçi cetvelleri ile ilgili değişiklikler oy birliğiyle kabul edildi. Bütçe İçi İşletmeye ait Yönetmelik Taslağı hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı İnceleme ve Araştırma komisyonuna havale edildi. Bandırma belediyesine ait 2 kapalı otopark yerinin fiyatlarının güncellenmesi gündeme geldi. Araç otopark ücretlerinin güncellenmesi için Tarife Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Mart ayı olağan toplantı tarihi 6 Mart Perşembe günü 14.00 olarak belirlendi.

BELEDİYE OTOPARK ÜCRETLERİNDE ARTIŞ

Tarife komisyonunda belirlenen fiyatların oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından Bandırma Belediyesi, otopark ücret tarifelerini güncelledi. Yeni düzenlemeye göre, günlük ücretlerde bazı saat dilimlerinde önemli artışlar dikkat çekerken, 0-1 saatlik kullanımda otomobil ücretinde değişiklik yapılmadı. 0-1 saat için otomobil ücreti eski tarifede olduğu gibi 10 lira olarak sabit kaldı. Kamyonet ve minibüsler için bu süre zarfındaki ücret 60 lira olarak belirlendi. 1-2 saat aralığında ise otomobil ücreti iki katına çıkarak 20 liradan 40 liraya yükseldi. Kamyonet ve minibüsler için ise bu ücret 80 lira olarak güncellendi. 2-4 saatlik kullanımda otomobil ücretleri 30 liradan 60 liraya yükselirken, kamyonet ve minibüsler için 100 lira olarak açıklandı. 4-6 saatlik kullanım süresinde otomobil ücreti 50 liradan 80 liraya çıkarıldı. Kamyonet ve minibüslerin ücreti ise 120 lira oldu. 6-8 saatlik otopark kullanımı, otomobiller için 50 liradan 110 liraya yükselirken, kamyonet ve minibüsler için bu süreye ait ücret 140 lira olarak belirlendi. 8-10 saatlik kullanımlarda otomobil ücreti 80 liradan 110 liraya çıkarken, kamyonet ve minibüsler için ücret 160 lira olarak güncellendi. 10-12 saat aralığında otomobil ücretleri 80 liradan 120 liraya yükselirken, kamyonet ve minibüsler için bu süre zarfında 180 lira ödenecek. 12-24 saat aralığında ise otomobil ücreti 100 liradan 130 liraya, kamyonet ve minibüsler için ücret 250 liraya yükseltildi.

Aylık abonelik ücretleri de aynı şekilde güncellendi.  Aylık Otomobil abonelik ücreti 1000 liradan 2 bin 500 liraya yükseltildi. Kamyonet ve minibüs abonelikleri bin 500 liradan 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Motosiklet abonelikleri 500 liradan 1000 liraya yükseltilirken, personel için aylık motosiklet abonelik ücreti 50 liradan 500 liraya çıkarıldı. Mesai süreli personel otopark ücreti ise 100 lira olarak belirlendi.

Haber: Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.