güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Bandırma Amerikan Kültür şenlikle 23 Nisan’ı karşıladı

Amerikan Kültür Özel Bandırma Koleji’nde düzenlenen “23 Nisan Çocuk Şenliği” ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 13:40
Kaynak: Mihriban Nur Uysun
https://www.bandirmayasam.com.tr
Bandırma Amerikan Kültür şenlikle 23 Nisan’ı karşıladı

Amerikan Kültür Özel Bandırma Koleji tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler düzenlenen “23 Nisan Çocuk Şenliği” ile taçlandırıldı. 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Geleneksel Okul Kortej Yürüyüşü ile Amerikan Kültür Bandırma Bando Takımı 23 Nisan ruhunu Bandırma’da yaşattı. Şenlik okul bahçesinde kurulan şişme oyun alanları ve oyun parkurlarında öğrencilerin vakit geçirmesi ile devam etti. Animatörler öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşatırken yüz boyama, şekilli balonlar, zumba ve dans etkinlikleri ile çocuklar bayramın tadını çıkardı. Öğrenciler ikram edilen atıştırmalıkların tadını çıkarırken öğle yemeğinde sokak lezzetleri servis edildi. 
“23 NİSAN ÇOCUKLARA BİR GÖREV VE SORUMLULUK VERİLDİĞİ TARİHTİR”
23 Nisan’ın çocuklar için önemine dikkat çeken Amerikan Kültür Özel Bandırma Koleji Müdürü Nur Arıkut, “23 Nisan 1920, Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, ulusal egemenliğimizin de başlangıcı ve aynı zamanda yeni Türk Devleti'nin kuruluşunun da resmi olarak ilanıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan etmesinin çok özel bir anlamı var. Kurulan devletin, Cumhuriyet’in devamlılığı için çocuklara bir görev ve sorumluluk verildiği tarihtir. Ancak okullarda sadece teorik bilgiyle, ara sıra yapılan küçük etkinliklerle bunların kalıcı olmasını sağlamak çok mümkün olmadığı için çocuklara göre, çocuk gibi düşünebilmek için böyle etkinlikler düzenledik. Çocukların ileriki yıllarda ‘Biz hem eğlenir hem de 23 Nisan'ın özüne uygun etkinlikler yapabilirdik. Tiyatrolar, danslar, korolar bunun için düzenlenirdi.’ demeleri çok kıymetli. Cumhuriyet’e sahip çıkacak, ileriye taşıyacak nesiller için bunu çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz haftadan itibaren de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerimizi başlattık. Okulumuzdaki çocuklara etkinliklerimiz ile 23 Nisan ruhunu yaşatmak istedik.” dedi./Mihriban Nur Uysun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.