güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BALIKESİR VALİLİĞİ’NDEN ÖNEMLİ BİR ADIM

Balıkesir Valiliği, trafik kazalarının engellenmesi ve azaltılmasına dönük önemli bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 00:14
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
BALIKESİR VALİLİĞİ’NDEN ÖNEMLİ BİR ADIM

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı'nda, il ve ilçelerdeki emniyet ve asayiş durumu detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıya ilçe kaymakamları, güvenlik birimleri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Son üç ayda Balıkesir genelinde 3 bin 985 Emniyet, 2 bin 717 Jandarma ve 266 Sahil Güvenlik personeli, huzur, emniyet ve asayişin sağlanması için görev aldı. Vali Ustaoğlu, asayiş suçlarına ve trafik kazalarına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. İl genelinde asayiş suçlarının önlenmesine büyük önem verildiğini ve suç oranlarının ülke ortalamasının altında olduğunu belirtti.

Balıkesir il sınırları içerisindeki trafik tescilli araç sayısı 600 bin 203'e ulaşırken, 2024 yılının ilk üç ayında 1.057 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda yüzde 14,5'lik bir artış gözlenirken, Balıkesir Valiliği trafik kazalarını azaltma hedefiyle önemli bir karara imza attı. Balıkesir-Bandırma (Akçapınar Kavşağı) /Bursa-Karacabey arasındaki 28,3 km’lik hatta hız koridoru uygulaması 2 Nisan 2024 tarihi itibarıyla başlatıldı. Tabelalandırma çalışmalarının tamamlandığı hatta, hız limitine uyulması kazaların önlenmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Valilik, hız limiti uygulamasının başladığı bu güzergahı kullanacak sürücüleri dikkatli olmaya ve hız limitlerine uymaya çağırıyor. Bu önlemle, Balıkesir Bandırma- Karacabey yolu üzerindeki trafik kazalarının azaltılması ve bölgede trafik güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.