güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Balıkesir OBM’de ORKUT eğitimleri başladı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü personellerinin yer aldığı Orman Arama Kurtarma Timlerine (ORKUT) arama kurtarma eğitimleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
Balıkesir OBM’de ORKUT eğitimleri başladı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından personellere yönelik eğitimler devam ediyor. Türkiye genelinde meydana gelebilecek olası orman yangınları başta olmak üzere birçok afet durumunda arama kurtarma faaliyetlerinde Orman Arama Kurtarma (ORKUT) eğitimleri gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü talimatlarıyla başlatılan eğitimlerin Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde sürdürüleceği belirtildi.

AFAD UZMANLARI TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERDİ

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman İşletme Müdürlükleri tarafından oluşturulan Orman Arama Kurtarma Timleri, AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından teorik ve pratik uygulamalı eğitimlere tabi tutulacak. Düzenlenen eğitimde; organizasyon ve planlama, kriz anında iş güvenliği tedbirleri, güvenli alan oluşturma, keşif, çadır kurma, ilk müdahale, apartmandan yaralı indirme gibi konular aktarıldı. İlk eğitimlere katılarak personellerin yanında olan Bölge Müdürü Kemal Kayıran, herhangi bir afet ve felaket yaşanmamasını temenni ettiğini belirterek herhangi bir afet ve felaket yaşanması halinde ORKUT ekiplerinin kendilerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getireceklerini belirtti. Müdürü Kayıran, ORKUT ekiplerine ve eğitmenlere çalışmaların başarılar diledi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.