güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BALIKESİR’DE YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR ÜRÜNLERİNİ VERİYOR

BALIKESİR’DE YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR ÜRÜNLERİNİ VERİYOR

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 08:42
Kaynak: Oğulcan Bölükbaşı
https://www.bandirmayasam.com.tr
BALIKESİR’DE YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR ÜRÜNLERİNİ VERİYOR

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, “Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması Projesi” kapsamında ekilen tohumları yerinde inceledi.

Balıkesir İl Tarım ve orman Müdürlüğü tarafından başlatılan Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması Projesi ile birlikte Balıkesir’in 9 ilçesinde 105 kırsal mahallede 302 çiftçiye kayra buğday tohumu teslim edildi. Üreticilerin kıraç arazilere ektiği tohumlar gelişimlerini sürdürürken Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Altıeylül Orhanlı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Müdür Alkan’a, İlçe Müdürü Cemal Günaydın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen ve teknik personeller eşlik etti.

“Yerli ve Milli Tohumlar Üreticilerimizin Yüzlerini Güldürüyor”

Arazide inceleme yaparak tohumların gelişimini gözlemleyen Müdür Alkan üreticilerden bilgi aldı. Yerli ve milli tohumların önemini vurgulayan Müdür Alkan, “Yüksek verimli, kuraklığa dayanıklı, hastalıklara dirençli, yerli ve milli tohum kayranın gelişim aşamaları ve çıkış kontrolleri yapıldı. Hububatta yerli ve milli tohumlar üreticilerimizin yüzlerini güldürüyor. 2024 üretim sezonunda yerli ve milli tohum ekili olduğu arazilerde yapılan saha çalışmaları kapsamında incelenen tarla kontrolleri neticesinde genel itibariyle çıkışlarının ve gelişiminin gayet sağlıklı olduğu görüldü. Üretimimiz bol kazancımız hayırlı ve bereketli olsun.” dedi. /Oğulcan Bölükbaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.