Araştırmacı yazar Berk Balbay, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Marmara Bölgesi’ndeki büyük deprem beklentilerini dile getirdi. Balbay, Bandırma, Silivri, Kumburgaz, Yalova, Bursa, Mudanya, Gönen, Çan, Bigadiç ve Biga gibi bölgelerde, 6.3 ile 7.6 büyüklüğünde en az 14 deprem beklediğini belirtti.
Balbay, altı ay öncesinde gerçekleşen Maraş depremini önceden öngördüğünü iddia etmişti. Şimdi ise Marmara Denizi çevresindeki bölgelerde ciddi bir deprem potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları ve yetkilileri uyardı.
Balbay, açıklamasında şunları söyledi:
"En az beklediğim 14 tane 6,3 ile 7,6 büyüklüğünde deprem var. Bunlar Bandırma, Silivri açıkları, Kumburgaz açıkları, Yalova, Bursa, Mudanya, Gönen, Çan, Bigadiç ve Biga. Bunlardan kurtulamazsınız; Bursa’nın içinden geçen 4 tane, Mudanya'da da 2 tane var. Marmara Depremi için zaman başladı. 99 depreminde tetikleme sırasıyla buraya geldi. Kuzey Anadolu fay hattı, mehter marşı gibidir: 2 ileri 1 geri, bunu tamamladı. Kuzey Anadolu fay hattının güney kolu ise 2 geri 1 ileri. Şimdi Eskişehir Kütahya'ya kadar sarkması ve Balıkesir’deki depremlerin coşmasının sebebi budur."
Haber: Selin Girgin