Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ın gastronomi kimliğini güçlendirme ve coğrafi işaretli ürünler kazandırma hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalara katkılarından dolayı Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne teşekkürlerini iletti.
Başkan Ergin, Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan’a teşekkür plaketi sunarak, "Deniz ürünleri, mezeleri, zeytinyağı ve zeytinyağlı yemekleriyle markalaşan Ayvalık Mutfağı’na Coğrafi İşaretler kazandırmamıza verdiği destekler için kıymetli hocamıza teşekkür ediyoruz. Üniversite ve hocamızla ortak yürüttüğümüz çalışmalarımız devam edecek." dedi.
Ayvalık Belediyesi, bölgenin gastronomik değerlerini koruyarak ve tanıtarak hem Ayvalık mutfağını hem de yerel ekonomiyi güçlendirmek için üniversite iş birliğiyle projeler geliştirmeye devam ediyor. Başkan Ergin, bu çalışmaların Ayvalık’ın markalaşma sürecine önemli katkılar sunduğunu belirtti. /Haber Merkezi