Ayvalık Belediyesi, 19’uncu Uluslararası Zeytin Hasat Festivali’nde Ayvalık Mutfağı’nı tanıtmak ve yerel üreticilerin ürünlerini ön plana çıkarmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Ayvalık Belediyesi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, festivalin ilk ve ikinci gününde düzenlediği mutfak atölyeleriyle festivalde fark yarattı.
Kooperatifin ürettiği zeytinli ekmek ve zeytin reçeli gibi ürünlerin yapıldığı atölyeler, katılımcılara Ayvalık’a özgü tarifler sunarak büyük ilgi gördü. Ekşi Mayalı Zeytinli Ekmek Yapımı ve Zeytin Reçeli Yapımı atölyelerinde, kooperatif üyeleri hem üretim süreçlerini izleyicilere gösterdi hem de Ayvalık mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıttı.
Ayvalık Belediyesi Kooperatifi ayrıca, tarhana çorbası gibi geleneksel lezzetlerini tanıttı. Bu yıl festivale katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık Belediyesi standını ziyaret etti ve Kooperatif Mutfağı’ndan çıkan Tarhana Çorbasını denedi. Akın, çorbanın tadını beğendiğini belirterek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlere Günaydın Çorbası ikramında kullanılacağını aktardı. Ayvalık Belediyesi Başkanı Mesut Ergin ise Başkan Akın’a Mahalleevleri ürünlerinden hediye takdim etti. Mahalleevleri ürünlerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ikram sunumlarında kullanılacağı kaydedildi. Ayvalık’ı tanıtmanın ve yerel üreticileri desteklemenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Ergin, kooperatif mutfağından çıkan lezzetlerin ve Mahalleevleri ürünlerinin tanıtımının çok kıymetli olduğunu vurguladı. /Haber Merkezi