güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AYAKKABI TAMİRCİLERİ TALEBE YETİŞEMEZ OLDU

Ekonomik dalgalanmalar ve yükselen ayakkabı fiyatları nedeniyle, yeni ayakkabı almak yerine vatandaşlar eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi veya ikinci el ayakkabı satın almayı tercih ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 13:45
Kaynak: Serhat Barış
https://www.bandirmayasam.com.tr
AYAKKABI TAMİRCİLERİ TALEBE YETİŞEMEZ OLDU

Arasta Sokak'ta, baba mesleği ayakkabı tamirciliğini  yaşatan Zafer Uysal, son yıllarda özellikle spor ayakkabılar başta olmak üzere tamir için getirilen ayakkabı sayısında büyük bir artış gözlemlediğini belirti. Uysal, ayakkabı fiyatlarının artışıyla ayakkabı tamirinin yeniden önem kazandığını söyledi. Ekonomideki dalgalanmalar, bazı sektörleri durma noktasına getirken, ikinci el ayakkabı satışı ve tamiri gibi bazı meslek gruplarına olan ilgiyi artırıyor. Son aylarda artan bu talep, ikinci el ayakkabıcıların işlerini yoğunlaştırmış durumda.
Uysal "Ufak bir yırtıkta bile ayakkabıları çöpe atarken şimdi tamire getiriyorlar"
25 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Zafer Uysal, artan fiyatlar nedeniyle tüketicilerin yeni ayakkabı almak yerine mevcut ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ettiklerini belirti. Uysal "25 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan biriyim. Ayakkabı fiyatları sürekli arttığı için insanlar yeni ayakkabılar almak yerine mevcut olanları tamir ettirmeyi tercih ediyorlar. En düşük ayakkabının fiyatı bin 500 liradan başlıyor ve 5 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu kadar parayı vermek yerine vatandaşlar elindeki tamir edilebilir ayakkabıları tamir ettirme derdindeler. Eskiden ufak bir yırtıkta bile ayakkabıları çöpe atarken şimdi tamire getiriyorlar. Son zamanlarda işte müthiş bir yoğunluk var.  Sabah saat 8'de işe başlıyorum ve yoğunluktan dolayı çay içecek zamanım bile olmuyor. Eskiden orta sınıf ayakkabılarını tanımışızdır ama artık yüksek gelir grupları da ayakkabılarını kurtarmak için bize geliyorlar. Eşim Ayla Uysal 5 yıl önce emekli oldu ve yoğunluktan dolayı işletmemizde bana destek oluyor. Vatandaşların alım güçleri neredeyse bitmiş durumda. Yeni ayakkabı almak istediklerinde zorlanıyorlar ve biz işletme olarak müşterilerimizi asla memnuniyetsiz bırakmıyoruz. Bir işlem için 60 lira gerekse bile, müşterinin cebinde sadece 50 lira olsa bile onay veriyorum. Rabbim hepimize güç ve bereketli işler nasip etsin" dedi.
Uzun yıllardır spor malzemesi satan esnaf Hüseyin Çeri, artan ayakkabı fiyatları nedeniyle ayakkabısını tamirciye getirdiğini belirtirken evindeki tamir edilebilir ayakkabıları da tamirciye götürdüğünü dile getirdi.
Çeri şunları söyledi: 'İnsanlar ekonomik durumları gereği yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyorlar ve ben de onlardan biriyim. Kendim bir esnaf olarak, ayakkabı fiyatlarının bin 500 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıktığını görüyorum. Vatandaşlarımızın alım güçleri düştü, bu nedenle yeni ayakkabı almak yerine ellerindeki ayakkabıları tamire getiriyorlar ve koşullar onu gerektiriyor" dedi. /Serhat Barış

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.