güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“ATATÜRK CUMHURİYET’İ TÜRK GENÇLİĞİ’NE EMANET ETMİŞTİR”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir Mesaj yayımladı.  

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“ATATÜRK CUMHURİYET’İ TÜRK GENÇLİĞİ’NE EMANET ETMİŞTİR”

Vali Şıldak mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, 19 Mayıs 1919 hürriyet ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Türk Milleti birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini 103 yıl önce bir kez daha bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen milletimiz, 19 Mayıs 1919’da onurlu mücadelesiyle haklılığını ortaya koymuş, vatan ve bayrak sevgisinin, savaşın kazanılmasında sayısal güçten daha üstün olduğunu göstermiştir.

Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadelenin bayraklaştığı, istiklaline ve istikbaline sahip çıkanların, vatan sevgisini canından aziz bilenlerin, birlik ve beraberlik içinde esarete karşı koyanların yazdığı bir destandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz” diyerek, büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyet’i çok sevip, güvendiği Türk Gençliği’ne emanet etmiştir.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi, eğilimlerine, kişilik özelliklerine, duygu ve düşüncelerine yön veren dinamikleri göz önünde bulundurarak, vatan, bayrak ve millet sevgisi ile bezenmiş bir anlayışla yarınlara hazırlamak öncelikli hedefimizdir.

Bilgi çağı olarak nitelendirilen günümüzde, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, günümüzün koşullarına uygun olarak yetiştirilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla yürümesi, ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. Türk Milleti'nin tüm bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Balıkesirli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.” /Melek Babacan

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.