Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında 19 Mayıs’ın yalnızca bir tarih olmadığını vurgulayan Aslan, bu özel günün bağımsızlık mücadelesi kadar, gençliğe duyulan inancı da temsil ettiğini belirtti.
Atatürk’ün izinde yürüyen gençlerin, ülkenin yarınları olduğunu belirten Aslan mesajında şunları söyledi:
“19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı ve milli mücadelenin başladığı gündür. Bu anlamlı gün, gençliğe olan güvenin ve inancın da açık bir göstergesidir.
Sevgili gençler; sizler, milletimizin umudu, yarınlarımızın mimarlarısınız. Bilimin, aklın ve çağdaş eğitimin ışığında ilerleyerek ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağınıza inancımız tamdır. Cumhuriyetimizin teminatı olan siz gençler, bu ülkenin yarınlarını inşa edecek en güçlü mirasçılarsınız.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Atatürk’ün gençliğe armağanı sonsuza dek yaşayacak.”
Haber: Selin Girgin