güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ARABALI FERİBOT TARİH OLDU

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, İDO ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Bandırma-Yenikapı arabalı feribot seferlerinin bir daha yapılmayacağı bilgisini edindiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ARABALI FERİBOT TARİH OLDU

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. İptal edilen arabalı feribot seferleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Kılkışlı, konu ile ilgili İDO Genel Müdürü Murat Orhan ile görüştüklerini söyledi. Mehmet Kılkışlı, edindikleri bilgilere göre Bandırma-Yenikapı arası çalışan iki arabalı feribotun da İDO tarafından satışa çıkarıldığını ve artık çalışmayacaklarını açıkladı.

Mehmet Kılkışlı, konunun takipçisi olduklarını ifade ederek yaptığı konuşmada, “Geçen hafta yönetim kurulu üyesi İlkay Yücebilgiç ile beraber İDO Genel Müdürü Murat Orhan ile bir araya geldik. İDO’nun arabalı feribot seferlerinin Bandırma için ne kadar önemli olduğunun vurgusunu yaptık. Özellikle iş insanları için günü birlik gidiş gelişlerin ticaret açısından önemini anlattık. İDO Genel Müdürü Murat Orhan ise son ekonomik gelişmeler karşısında Bandırma ve Bursa Feribot seferlerinin devam etmesinin mümkün olmadığını rakamlarla bizlere anlattı. Akaryakıta gelen zamlar sonrasında kişi başı bilet fiyatlarını 2 Bin 600 liraya çıkması gerektiğini ifade ettiler. Bu fiyatlarla bilet satamazdık dediler,” ifadesinde bulundu.

Arabalı feribot seferlerinin tamamen durmasının ardından deniz otobüslerine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Mehmet Kılkışlı, “Feribot seferlerinin bitmesiyle İDO feribotları 15 milyon euroya satmaya çalışıyor. Artık feribot seferlerinin tekrar başlaması mümkün değil. Yaz aylarında günde 3 kez, kış aylarında da günde 1 kez yapılan Bandırma Yenikapı deniz otobüsleri seferlerinin devam etmesini sağlamamız gerekiyor. İDO’nun da bu konuda tüm şartları zorlayacağını biliyoruz. Yakın zamanda yapılacak küçük bir fiyat artışıyla deniz otobüslerine devam edecekler. Ayrıca Bandırma Ambarlı arasında çalışacak Ro-Ro seferleri için hazırlıklar yaptıklarını ifade ettiler. Ancak Dünya’da satılan Ro-Ro bulamıyorlar,” dedi.

Kılkışlı Aday Olmayacak

İlerleyen aylarda yapılacak Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağını sorduğumuz Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, seçimlerde kesinlikle aday olmayacağını açıkladı.

Mehmet Kılkışlı, seçim takvimine göre Ekim ya da Kasım ayında Ticaret Odası Olağan Genel Kurulu’nun yapılması gerektiğini dile getirdi. Mehmet Kılkışlı, “Ticaret Odası olarak normal tarihinde seçimleri yapacak gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanının 1 yıl erteleme hakkı bulunuyor. Hükümetin alacağı bir erken seçim kararı da seçimlerin ertelenmesine neden olacaktır. Normal koşullarda seçim tarihine 5 ay kalmasına karşın resmi olarak adaylığını açıklayan bir arkadaşımız olmadı. Ancak Bahadır Çolak ve Adem Yılmaz’ın aday olacağı kamuoyunda konuşuluyor. İkisi de beraber çalıştığımız arkadaşlarımız. Kim seçilirse seçilsin, seçilecek arkadaşımızın da yanında olacağım,” dedi. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.