güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP BUNU DA YAPTI: KÖYÜN MERASINA CEZAEVİ YAPACAKLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Gökçeyazı mahallesinin merasına açık cezaevi yapılması istendiğini gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
AKP BUNU DA YAPTI: KÖYÜN MERASINA CEZAEVİ YAPACAKLAR

Tarım ve hayvancılığı bitiren, yem fiyatları karşısında üreticiyi işinden eden AKP iktidarının şimdi de köylülerin merasına göz diktiğini ifade eden Aytekin “ülkede tarım krizi yaşanırken, hayvan varlığında ciddi azalma varken, yurtdışından yem ve saman ithal edilirken, AKP eldeki kaynakları kurutma konusunda kararlılığını sürdürüyor. Şimdi de İvrindi Gökçeyazı’nın merasına cezaevi yapmayı düşünerek, üretimi tamamen ortadan kaldırmak istiyor.” dedi.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle: “Tarım politikasını perişan eden, ülkeyi tarihsel bir krize sokan bu iktidar, arsız küstahlığını şimdi de köylünün merasına göz dikerek göstermek istemektedir.

AKP’nin plansız programsız işleri bu sefer İvrindi’de karşımıza çıktı. Gökçeyazı Köseağalar mahallesi Ağılüstü mevkiinde yer alan toplam 925 bin metrekarelik mera vasıflarındaki taşınmazların, vasıflarının değişilerek açık cezaevi yapılması konusunda projelendirmelerin başladığı ifade edildi. Köy muhtarlarının ve yörede yaşayan sakinlerin isyan ettiği bu durum, AKP’nin vatandaşı çaresiz bırakmasının yeni bir örneği oldu. 8binden fazla hayvan varlığına sahip Gökçeyazı’nın merasını elinden alıp, buraya cezaevi yapmak hangi aklın ürünüdür anlamak imkansız.

Ülkede tarım krizi yaşanırken, hayvan varlığında ciddi azalma varken, yurtdışından yem ve saman ithal edilirken, AKP eldeki kaynakları kurutma konusunda kararlılığını sürdürüyor. Üretici için en büyük girdi ot ve yem fiyatları iken, mera hayvancılığı bu bölgede doğal bir kaynak olarak yer alıyordu. Ama görüyoruz ki AKP’nin umrunda değil. Koca İvrindi’de yer mi kalmadı da köylülerin merasına göz diktiniz?

Ülkenin meralarında ciddi azalma varken, mevcut haliyle üreticiler zorlanırken, bir de tutup bu meraların vasfını değiştirip köylüyü, hayvancıyı mağdur etmek ve Balıkesir gibi hayvancılık faaliyetleriyle geçimini sürdüren bir yerleşim yerini yokluğa terk etmek demektir.

İvrindi Gökçeyazı’lı hemşehrilerimiz imzalarını toplayarak ilgili yerlere konuyu taşımışlardır. Toplanacak Mera Komisyonunun kararının köylüyü ve hayvancılığı korumak olması gerektiğini umuyoruz. Aksi halde bu konu telafisi mümkün olmayan hatalara sebebiyet verecektir.

Halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağını AKP’lilerin öğrenmesi gerekmektedir.

Kendilerini bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.” /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.