güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ABİDE PROJESİ OKULLARDA YÜRÜTÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Balıkesir’de okullarda Öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini edinme seviyelerinin ulusal düzeyde izlenmesi, değerlendirilmesi ve öğrencilerin başarılarını etkileyen faktörlerin ortaya konulması amacıyla "Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Projesi" yürütülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
ABİDE PROJESİ OKULLARDA YÜRÜTÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Hedef kitlesi 4, 8 ve 10'uncu sınıf öğrencileri olan Ölçme ve Değerlendirme Müdürlüğünce uygulanan ABİDE araştırması; Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında yapılıyor. Çoktan seçmeli ve açık uçlu soruların kullanıldığı bu araştırmada; öğrencilerin ilgili alanlarda üst düzey düşünme becerileri de değerlendiriliyor.

Bu kapsamda; Balıkesir'de 6-10 Mayıs tarihleri arasında öğrencilere yönelik kişiselleştirilmiş eğitim programlarının geliştirilmesinde ve eğitim politikalarının şekillendirilmesinde kritik bir role sahip ABİDE projesinin uygulanacağı 32 okuldan birisi olan Susurluk Şehit Erbil Arslan Ortaokulunu ziyaret eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 8.Sınıf Öğrencileri ile sohbet etti. Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Projesi’nin uzun vadeli hedefinden bahseden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitim sisteminin kalitesini yükseltmek ve tüm öğrencilere etkili bir öğrenme ortamı yaratarak geleceğin yetişkinlerinin topluma katkıda bulunacak bireyler olarak yetiştirilmelerinin hedeflendiğini söyledi. /Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.