güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

3 FİDANIN ÖLÜMÜ, GÜVERCİNLERİN ÖZGÜRLÜĞE UÇURULMASIYLA ANILDI

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf İnan, Bandırma’da gerçekleştirilen program ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 13:18
Kaynak: Selin Girgin
https://www.bandirmayasam.com.tr
3 FİDANIN ÖLÜMÜ, GÜVERCİNLERİN ÖZGÜRLÜĞE UÇURULMASIYLA ANILDI

Bandırma Demokrasi Platformu tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf İnan’ın  6 Mayıs 1972’de idam edilmelerinin yıl dönümü dolayısıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Etkinliğe; Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Eski Dönem Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Demokrasi Platformu Bileşenleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu yapılmasının ardından konuşma yapan Emek Partisi (EMEP) Bandırma İlçe Başkanı Burkay Rende, Bundan 52 sene önce bugün ‘Tam Bağımsız Türkiye’ mücadelesinde idam edilen ’68 hareketi önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, binlerce gencin emperyalizme, savaşa ve sömürüye karşı mücadelesinde yaşamaya devam ediyor. 68’e damga vuran öğrenci gençlik mücadelesinin Türkiye emekçi sınıflarının mücadelesiyle birleşmesinin ve düzen siyasetinden kopuşun simgesi olan Denizlerin bıraktığı miras, mücadelemizin pusulası olmaya devam ediyor. Deniz ve yoldaşları önce öğrenci hareketinin, ardından işçi-köylü hareketiyle birleşerek dönemin egemenlerinin korkuyla ifade ettiği gibi ‘sosyal uyanışın’ ve emperyalist barbarlığa karşı bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin önderleri oldular.” dedi.

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’Yİ YENİDEN KURACAĞIZ”

Demokrat, tam bağımsız Türkiye için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Başkan Rende, “Denizler yalnızca dönemin mücadelesinin önderleri değil, Türkiye halklarının gelecek kavgasının da en ileri temsilcileriydi. İdam edilmeleri egemen sınıfları amaçlarına ulaştırmayı başaramadı. Aksine bugün emperyalist barbarlığa ve neoliberalizmin yarattığı yıkıma öfke duyan binlerce genç Denizlerin açtığı yolda dünün birikimini bugünün olanaklarıyla buluşturuyor. Ucuz işgücü, kuralsız çalışma, sendikasızlaşma, baskı ve zor aygıtlarıyla Türkiye’yi emperyalizme ‘sömürü cenneti’ olarak sunanların karşısında Denizlerin mücadelesi, yalnızca idamlarının yıldönümü olan 6 Mayıs’ta tarihin tozlu sayfalarından yılda bir gün çıkarılarak hatırlanacak bir anma gününün ötesinde, anti-emperyalizm bayrağını yükselttiğimiz gündür. Taksim’i anayasayı hiçe sayarak işçi ve emekçilere yasaklayanlar, gözaltı ve tutuklama terörüyle büyük sermayenin emekçi sınıflara yönelik saldırı dalgasını büyütenler; Denizlerin denize döktüğü 6’ıncı Filo’ya secde edenlerin soyundandır. Bu memleketi ABD emperyalizminin, yerli işbirlikçilerinin çiftliği yapmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Denizlerin yolunda ilerlediğimiz mücadelemizle demokratik, tam bağımsız Türkiye’yi kuracağız!” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Demokrasi Platformu Üyesi Erdal Erdoğan ve KIZÇODER Başkanı Fatma Sibel Salı günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudu. Program sahil bandında Deniz Gezmiş’in son sözlerinin okunması, denize karanfil bırakılması ve güvercin uçurtulması ile sona erdi. /Selin Girgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.