güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“19 MAYIS, ÖZGÜRLÜK ve BAĞIMSIZLIĞA DOĞRU ATILAN İLK ADIMDIR”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
“19 MAYIS, ÖZGÜRLÜK ve BAĞIMSIZLIĞA DOĞRU ATILAN İLK ADIMDIR”

Başkan Tosun mesajında şu ifadelere yer verdi: “Osmanlı Devleti’nin iç ve dış politikalarda büyük hatalar yaptığı, ekonominin neredeyse tamamen batılı devletlerin eline bırakıldığı günlerde çareyi; tüm dünyaya savaş açmış Almanların yanında yer almak olarak gören sarayın umudu, Almanların 1. Dünya Savaşını kaybetmesiyle yok olurken, milletimiz için korkunç bir kâbus başlıyordu. İtilaf Devletleri hiç zaman geçirmeden Anadolu topraklarını kendi aralarında pay etmiş, milli hafızamıza büyük acılarla yazılan işgale başlamışlardı. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmişti. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüştü.
İşte tam o günlerde, bu durumu kabullenemeyen Anadolu’da birçok vatansever, işgale karşı durmak için gizlice örgütlenmeye çalışıyordu. Zekice bir planla, dikkat çekmeden Anadolu’ya geçmek isteyen Mustafa Kemal, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuruyla İstanbul’dan yola çıkmış, 19 Mayıs’ta Samsun’a adım atmıştı. Atılan o adım, sonu Cumhuriyetimiz ile taçlanan, şanlı Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olmuştur. Atatürk “Benim doğum günüm 19 Mayıstır” diyerek, o günkü zorlu koşullara rağmen verilen büyük mücadelenin önemine dikkat çekmiştir.

Her Bandırmalı için olduğu gibi, bugün benim de yüreğim bir başka çarpar. 103 yıl önce bugün, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atan Atatürk’ü, Samsun’a taşıyan Bandırma Vapurunun adındaydık. Kurtuluş Savaşımızın sonunda, Ayyıldız Tepe’de işgalci düşmana sıkılan son kurşundayız. Bugün, yarın ve sonsuza kadar da Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin sadık koruyucularıyız.

Milletimizi özgürlük ve bağımsızlığa ulaştıran ilk adımın 103. yıl dönümünde, Ebedi Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum.

Türk Gençleri olarak asla unutmayacağız! Şartlar ne olursa olsun, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.” /Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.