güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

19 MAYIS KUTLAMALARINA REKOR KATILIM

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliklerine 20 bini aşkın kişi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2022 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
19 MAYIS KUTLAMALARINA REKOR KATILIM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bandırma’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinliklerine rekor sayıda katılım gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 5 bin kişi katılırken hemen ardından gerçekleşen Gazapizm konserine ise 20 bini aşkın kişi katıldı.

Kutlamalar Migros önünden Cumhuriyet Meydanı istikametine yapılan fener alayı ile başladı. Şehirdeki STK temsilcileri, spor kulüpleri, taraftar birlikleri, Kent Konseyi gibi paydaşların rengarenk kostümler, Türk Bayrakları, özlü sözlerin olduğu pankartlar ve hep beraber söylenen marşlarla katıldığı kortejde, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve eşi Seda Tosun’un yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selahattin Akalp, CHP İlçe Örgütü Başkanı Selim Panç, İYİ Parti İlçe Başkanı Necmi Sert, Genç Parti İlçe Başkanı Ali Karaaslan, Meclis Üyeleri ve CHP Kadın Kolları yer aldı.

Kortejin sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan tüm Bandırmalılar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudular.

Gazapizm’in sahne aldığı Gençlik Konseri öncesi Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Karanlığı yırtan aydınlığıyla Mustafa Kemal’i Samsun’a taşıyan vapura ismini veren, destanları kıskandıran Kurtuluş Savaşımızda, Ayyıldız Tepe’de düşmana son kurşunun sıkıldığı bu şehri seviyorum. Cumhuriyet ve Atatürk’ten asla vazgeçmeyen Bandırma’yı, siz sevgili Bandırmalı hemşerilerimi çok seviyorum. Meydanları dolduran bu büyük coşku, Cumhuriyetimize olan inancımızın resmidir.  Aklımız, hedefimiz, kararımız bir: Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Bu inanç ve cesaretin önüne hiç kimse geçemez. Bandırma Belediyesi olarak düzenlediğimiz fener alayı ve kortejimize, Türkiye’nin en iyi rap şarkıcılarından Gazapizm’in sahne aldığı Gençlik Konserimize katılan siz sevgili gençlerimize, kutlamalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti,” dedi.

Bandırmadaki kutlamalara katılan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Belediye Başkanının ardından yaptığı konuşmada, “103 yıl önce Bandırma Vapuruyla Samsun’a ulaşarak, karanlığa bir güneş gibi doğan Atatürk’ün izindeyiz. Bandırma Vapurundaki o azme, cesaret ve kararlığa sahibiz. Birlikte başaracağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun,” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından büyük alkışlar eşliğinde Gazapizm sahneye çıktı. En çok sevilen şarkılarını seslendiren Gazapizm’e Meydanı dolduran kalabalık hep bir ağızdan eşlik etti. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Gazapizm (Anıl Acar)’a, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Konserine katıldığı için teşekkür ederek çiçek takdim etti. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.