güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl dönümü Bandırma’da coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü yaptı.

Elüstü yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençler, Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sizler yöneteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimizin sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor. Gençlerimizin, Bayramı kutlu olsun,” dedi.

Kutlama töreni, halk oyunları ve karate ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Tören BİLSEM müzik gruplarının mini konseriyle son buldu. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.