güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

19 MAYIS COŞKUSU                     

Balıkesir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
19 MAYIS COŞKUSU                     

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Balıkesir Valiliği tarafından organize edilen program ile kutlandı. Etkinliğe katılım sağlayan sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, spor kulüpleri ve öğrenciler, dev bayraklar ile tren garı önünden başlayarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Atatürk Anıtı’na yapılan yürüyüşün ardından program saygı duruşu ve İstikal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelengi Ata’nın huzuruna sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu: “Gazi Mustafa Kemal Paşanın Bandırma Vapuruyla Samsuna çıktığı ve milli mücadele ışığını yaktığı tarih olan bu anlamlı günün 103. yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. Samsun’da yakılan İstiklal meşalesi, milletimizin bağımsızlığının müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde azim, inanç ve kararlılıkla verilen o eşsiz mücadele Anadolu’ya dalga dalga yayılmış ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. 19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara topyekûn karşı durmanın, azim, inanç ve kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir. Küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyetinin temel çekirdeğini oluşturan da işte bu ruhtur. Bu ruh ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir.

15 Temmuz hain FETÖ darbesinde olduğu gibi alçaklara fırsat vermeyerek bu emaneti yaşatmak, sonsuza dek korumak ve gelecek kuşaklar aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. En büyük zenginliğimiz olan gençlerimiz; erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şahlandıracaktır. Ülkemiz gençlerimizle süper güç olacak, istihdamımız gençlerimizle büyüyecek, vizyonumuz gençlerimizle genişleyecek, Olimpiyatlar gençlerimizle zenginleşecek, kültür sanat gençlerimizle derinleşecek, Türkiye Cumhuriyeti gençlerimizin omuzlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşacaktır. Gençlerimize her alanda güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Bandırma Vapurundaki yol arkadaşlarını, onları ilk önce Samsun’da, ardından Havza, Amasya, Erzurum, Sivas’ta bağrına basan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Kore’de, Kıbrıs’ta, Kuzey Irak’ta, Suriye’de, uzun yıllardır süren terörle mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan, gazi olan tüm askerlerimizi, polislerimizi, ülke sevdalılarımızı rahmetle minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Yapılan etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural katıldı. /Melek Babacan

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.