güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

1100 KONUT İÇİN ‘BANDIRMA PARTİSİ’ DEVREDE

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Bandırma’da yapılacak 1100 adet konut için 91.000 m2’lik eski TOKİ’nin arkasında bulunan alanı hazineye devrettiklerini açıklarken, yeni konut alanları için  Büyükşehir Belediyesi ile de işbirliğine hazır olduklarını söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2022 01:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2022 01:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
1100 KONUT İÇİN ‘BANDIRMA PARTİSİ’ DEVREDE

Bandırma’nın CHP’li Belediye Başkanı Tolga Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve yönetim kurulu üyeleriyle, tüm partilerin meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Bandırma’ya kazandırılması planlanan 1100 konutluk proje için, alan konusunda yaşanan sıkıntı dile getirildi.

Yaklaşık bir ay önce AK Parti İlçe Başkanı Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmeler sonrası Bandırma için 1100 adet konut yapılması sözünü aldıklarını Belediye Başkanı Tolga Tosun’a ileterek, destek istemişlerdi. Başkan Tosun, özellikle Bandırma’nın menfaatine olacak bütün yatırımların önünü açmak için gereken her şeyin yapıldığını ve yapılacağının da bilinmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Tosun; “Burada yine bir Bandırma ailesi, Bandırma Partisi olarak birlikte hareket ettik. AK Parti İlçe Başkanı, meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte konuyu değerlendirdik. Bandırma’daki konut problemlerinin en azından bir kısmına çözüm olması için TOKİ’ye devri ile ilgili bizim hazineye tekrardan geri vermemiz gerekiyor. Daha sonra TOKİ orayı devralıp, 1100 adet konut yapacak. Tabii ki önemli ve güzel bir kazanım kanaatini taşıyoruz. Özellikle son günlerde 203 dönümlük arazinin (Eski Askeri Çamlık)  imara açılmasıyla ilgili kamuoyunun itirazlarının yaşandığı, aynı zamanda da konut ihtiyacının ortaya çıktığı ve ekonomik koşulların da ağırlaştığı süreçte Bandırma’da ki konut ihtiyacının oradan karşılanması noktasında 1100 dairelik bir alanı vermemiz gerçekten bizim açımızdan çok önemli ve değerli.” dedi.

“İşbirliğine Hazırız”

Başkan Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü Bandırma’nın hassas olduğu noktalar var. Bandırmanın karşı çıktığı bazı noktalar var. O konularla ilgili olarak da bizim ne kadar işbirlikçi, ne kadar parti gözetmeden hizmete odaklı ve vatandaşın faydasını gözetmiş olduğumuzun anlaşılması gerekiyor. Bizim anlayışımız önce insanı ve birlikte yönetimi odağa almış şekilde hizmetlerimize yön veriyoruz. Çünkü Bandırma özellikle Çamlık’la yani eski Ordonatla ilgili tek yürek olmuş durumda. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bu konuyu anlatmıştık. Önümüzde ki süreçte de bu konuyla ilgili olumlu geri dönüşleri olur diye düşünüyorum. Konut ihtiyacının yapılacak olan TOKİ’den karşılanacağını biliyoruz fakat yeterli olmayacaktır. Büyükşehir Meclis toplantısında söylediğim gibi Bandırma Belediyesinin uhdesine ait olan Edincik taraflarında yüzlerce dönüm arazisi var. Yine işbirliği ile burada da yeni bir kent oluşumu, özellikle 1/5000lik planların yapıldığı zaman gerçekten nüfus yoğunluğunun artacağı, sarı lekelerde olan belediye mülklerinin, arazilerinin değerleneceğini de ben buradan Büyükşehir Belediyesine yeniden söylemek istiyorum. Bandırma’nın faydasına olacak işbirliğine açığız. Türkiye’nin her yerinde yapılacak olan toplam 100.000 konutun içinden 1100 konutun Bandırmamızda yapılacak olması önemli bir karar. Aynı zamanda Bandırma aile üyesi olan bütün meclis üyesi arkadaşlarıma ve bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Başkan Yılmaz’a Mesaj

“Buradan sizlerin nezdinde de Büyükşehir Belediye Başkanımıza da söylemek istiyorum; Ordonatla ilgili olarak da yine Bandırma Meclisinin, Bandırma halkının, sivil toplum kuruluşlarının, odalarının, borsalarının, meslek örgütlerinin sağduyusuna güvenip ortak akılla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. İlla bir konut alanı üretilmesi gerekiyorsa da Bandırma Belediyesi olarak bizim nüfus yoğunluğunun sarı lekelerde olan arazilerimizin de onlarla birlikte paylaşılıp orada bir nüfus yoğunluğunun veya ticaret yoğunluğunun arttırabileceği bir alanın da Bandırma Belediyesi tarafından verilebileceğini de kendilerine yeniden belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum. Önümüzde ki süreçlerde 1/5000’lik planlar yapıldıktan sonra Bandırma’nın daha çok konut ihtiyacı karşılanır. Bandırma’ya hayırlı olsun” /Memet Koşar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.