güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

10.TARIM PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Bandırma ilçesine bağlı Aksakal Mahallesi’nde 10.tarım paneli gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
10.TARIM PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarım paneli bu yılda büyük ilgi gördü. Bandırma Belediyesi, Ticaret Borsası iş birliğiyle 10.tarım paneli Aksakal Mahallesi düğün salonunda yapıldı.

Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Uğur’un Moderatörlüğünde Panelin açılış konuşmasını Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun gerçekleştirdi.

Panelde konuşma gerçekleştiren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun; “Çiftçilerimizin yaşadıkları zorlukların farkındayım. Tarımsal Kalkınma Projemiz kapsamında üç mahallemizle yaptığımız protokollerin sonucunda; çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu tür çalışmalarımıza ağırlık vermek istiyorum.” Dedi.

Daha sonra panelde Ziraat Mühendisi Dr. Cem Aladağ, Tarsens CEO’su Celil Serhan Tezcan “Yeni Nesil Tarım Uygulamaları” üzerine, Ziraat Mühendisi Burak Şahin “Modern Mısır Yetiştiriciliği” üzerine, Ziraat Mühendisi Göksel Tan “Domates ve Mısırda Gübreleme” üzerine, Ziraat Mühendisi Burçak Sevim “Güncel Tarımsal Drone Teknolojileri” üzerine konuşma gerçekleşti. Ayrıca Ticaret Borsası adına İsmail Tunçbilek, Ziraat Odası adına Süleyman Dönmez ve Rotary Kulübü adına da dönem başkanı birer konuşma yaptı.

Hayatın birçok alanında kullanılmaya başlanan drone teknolojisinin tarım alanlarında da yaygınlaştırılması dikkat çekildi. 20 litre ilaç alan bir drone 10 dakika gibi kısa bir zamanda 20 dekar araziyi ilaçlıyor. Panelin sonunda konuşmacılara plaket takdimi ve katılımcılara da yemek ikramında bulunuldu.

Tarım paneline Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Ticaret Borsa Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, muhtarlar, çiftçiler katıldı. /Ahmet Türkmen-Melek Babacan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.