güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKMEN, “BAYRAM İKRAMİYELERİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Ahmet Türkmen, bayram ikramiyelerinde artışın gündemde olmadığının açıklanması üzerine emeklilerin hüsrana uğradığını ve konunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2022 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
TÜRKMEN, “BAYRAM İKRAMİYELERİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şube Başkanı Ahmet Türkmen,  mevcut ekonomik şartlarda emeklilerin kıt kanaat geçim sağlamaya çalıştıklarını ve bu yüzden de bayram ikramiyelerini dört gözle beklediklerini belirterek Bakan Bilgin’in ikramiyelere artış yapılmayacağına yönelik açıklamasının ise emeklileri hüsrana uğrattığını dile getirdi. Ahmet Türkmen, Türkiye Emekliler Derneği’nin konunun mutlaka tekrar gözden geçirilmesini istediğini ifade etti.

Ahmet Türkmen, yaptığımız röportajda şunları söyledi, “Zaten emeklilerin aldığı 3 kuruş maaş, o da yaralarına merhem olmuyor. Örneğin, 2 bin 500 lira maaş alan bir emekli nasıl geçinecek? Emekliler zar, zor geçiniyorlar. Bu yüzden, emekliler bayram ikramiyelerini dört gözle bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı ve bayram ikramiyelerinde bir artışın gündemde olmadığını, ikramiyelerin bin 100 lira olarak verileceğini söyledi. Bu açıklamayla birlikte emeklilerimiz hüsrana uğradı.

Bayram ikramiyeleri hiç değilse 2 bin 500 lira olsaydı, emeklilerin yaralarına bir nebze merhem olurdu. Biz konunun tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız belki konuyu yeniden gözden geçirebilir ve ikramiyelerde artış sağlanabilir. Bu yapılırsa emekliler memnun kalır ancak şu vaziyette emekliler hüsrana uğramış durumdalar.

Diğer yandan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de bir gelişme yok. Bu konudaki gelişmeleri dört gözle bekleyen vatandaşlarımız var. Emekliler Derneği Olarak, emeklilikte yaşa takılanların ve 3600 ek göstergenin çıkmasını bekleyen arkadaşlarımızın mağdur edilmemelerini istiyoruz. Hükümet bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapmalıdır.

Tüm bu konular bu ekonomik şartlarda daha fazla önem kazanıyor. Türkiye’de 13 milyon emekli var ve bu hiç azımsanacak bir sayı değil. Emekliler bir iktidarı göreve getirebileceği gibi düşürebilecek güce de sahipler. Şu şartlarda emeklilerimiz deyim yerindeyse aç, sefil yaşamak zorundalar.” /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.