güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

METİN OK, “BÖYLESİ BİR ORTAMDA TAHMİN YÜRÜTMEK ÇOK ZOR”

Metin Ok, yaptığımız röportajda ekonomiyi değerlendirdi. Fiyatlardaki değişkenliklerin çok enteresan boyutlara ulaştığını kaydeden Metin Ok, artık piyasalara yönelik tahmin yürütebilmenin çok zor olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 00:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 00:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bandirmayasam.com.tr
METİN OK, “BÖYLESİ BİR ORTAMDA TAHMİN YÜRÜTMEK ÇOK ZOR”

Deneyimli Kuyumcu Metin Ok, ekonomi ve piyasalara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi ile ilgili öngörüde bulunabilmenin artık çok zor olduğunu, saatler içinde bile fiyatların yükselip düşebildiğini dile getiren Metin Ok, bu durumun Türk Lirası’ndaki değer kaybından kaynakladığını ifade etti. Metin Ok, istikrarlı ekonomi vurgusu yaparak, “Eğer bir ülkenin ekonomisi güçlüyse zaten parasının değeri düşmez,” dedi.

Metin Ok, “Böylesi bir ortamda ekonomiyi tahmin etmek, ekonomi ile ilgili öngörüde bulunmak çok zor. Gün içinde fiyatlardaki değişkenlikler gerçekten çok enteresan. Bir saatte fiyatlar yükselip, düşebiliyor. Tabi bu parametreler arasında ciddi şekilde para kazananlar da, para kaybedenler de var. Yaptığımız röportajlarda sürekli dile getirmiştim, yine tekrar ediyorum bizim paramızın değeri diğer bütün para birimleri karşısında değer kaybediyor. Yani döviz ve altın alıyorum, para kazanıyorum diye düşünmek son derece yanlış. Dövizdeki artıştan negatif olarak etkilenmemek için paramı dövize ya da altına yatırıyorum diye düşünmek gerek.

Bizde böylesi değişken bir ortamda işimizi yapmaya çalışıyoruz ama bizim de çok canımız yanıyor. Ne kadar kazandığımızı ön görebilmeyi bırakın bir günde ne kadar para kazandığımızı bile söyleyebilecek noktada değiliz. Arka planda ne olduğunu da kestirebildiğimizi söyleyemem. Sadece bekliyoruz. İstikrarlı ekonomilerde böyle şeyler hiç konuşulmaz,” dedi.

Ekonomi Güçlüyse Para Değer Kaybetmez

Kendisine, “Altına, dövize yatırım yapmalı mıyız?” şeklinde sorular sorulduğunda, “Eğer bir ülkenin ekonomisi güçlüyse zaten parasının değeri düşmez. Ekonomi güçlü mü? Düşünüp taşının ona göre karar verin diyorum,” diye cevapladığını belirten Metin OK, “Ekonomi iyi gitmiyorsa, o zaman paranız değer kaybedecek, diğer para birimleri değer kazanacak demektir. Bunun iktisatta başka bir açıklaması yok. O yüzden en iyi değerlendirmeyi vatandaş kendisi yapacak. Vatandaş ekonominin düzgün gidip gitmediğini çok iyi biliyor,” ifadesinde bulundu.

“Bu ülkede yapılması gereken üretim,” diye sözlerine devam eden Metin Ok, “Diğer ülkeler ile rekabet edebilmek için bizi topraktan başka iflah edecek hiçbir şey yok. Çiftçimize destek verip tarımı güçlendirmeliyiz,” diye sözlerini noktaladı. /Umut Osman Sunci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.